Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Fikk brekninger av blodsmaken

Hør Kristofer Hivju fortelle om de blodige scenene i «Kraftidioten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet):
 - Når Hans Petter Moland spør om du vil være med i en film og bli drept av Stellan Skarsgård, da svarer du ja, sier Kristofer Hivju.

Han spiller Spike, en av Grevens håndlangere i filmen, og har ansvaret for å holde styr på narkotikatrafikken til og fra flyplassen på Fagernes.

Det skal koste ham dyrt. Scenen der han blir jaktet på av Nils, spilt av Stellan Skarsgård, i brøytebilen, er uforglemmelig. Og blodig.

Filmen «Kraftidioten hadde Norge-premiere fredag 21. februar. Les anmeldelsen her.

Kristofer Hivju har blitt vant til vinter de siste månedene og åra.

Flere av scenene han er med i  i «Game of Thrones», der han spiller Tormund Giantsbane, er spilt inn på Island, og etter «Kraftidioten» gikk han i gang med nok en norsk vinterhistorie, nemlig familiefilmen «Operasjon Arktis».

Den ble spilt inn blant annet på Svalbard og i Bodø, og har premiere i oktober.

 I «Game of Thrones» er Hivju nådeløs i rollen som krigeren Tormund Giantsbane. Den fjerde sesongen starter opp på HBO Nordic, FilmNet og C More 7. april.

- Det var helt fantastisk å få denne rollen! Det er en rolle jeg vil få stor glede av å gjøre og som vil åpne mange dører for meg, sa Hivju til Dagbladet da det ble kjent at han fikk rollen.

Tormund Giantsbane, beskrives som «skremmende og sterk, med en stor bygning og skjegg».

- Han er en meget kompleks mann med mange sider. Det blir spennende å spille ham, har Hivju tidligere sagt til Dagbladet.

BEITOSTØLEN: Kristofer Hivju var med på festpremieren av  Kraftidioten i slalåmbakken på Beitostølen forrige helg.
BEITOSTØLEN: Kristofer Hivju var med på festpremieren av Kraftidioten i slalåmbakken på Beitostølen forrige helg. Vis mer
Hele Norges coronakart