Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Beguiled» på filmfestivalen i Cannes

Fikk Colin Farrell til å være sexobjekt: - Heldigvis tok han det pent

Sofia Coppola trengte en mann som kunne håndtere alle kvinnene.

COPPOLA: Sofia Coppola byr på et drama basert på Thomas Cullinans novelle. Handlingen finner sted under på en internatskole for jenter, under borgerkrigen. Video: Universal Pictures UK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CANNES (Dagbladet): I Sofia Coppolas siste film, «The Beguiled», blir den eneste mannsrollen spilt av Colin Farrell. Han er en skadet soldat som blir tatt hånd om på en jenteskole under den amerikanske borgerkrigen. Noen av kvinnene som tar ham imot, blir spilt av Nicole Kidman, Kirsten Dunst og Elle Fanning — og så godt som alle blir litt betatt av ham.

- Heldigvis tok Colin det pent å være et objekt for oss, sier Sofia Coppola.

- Mange korsetter

- Det har vært en lang reise med mange korsetter, spøker Farrell.

- Men det har vært en utrolig opplevelse. Jeg vokste opp med tre sterke og smarte og snille kvinner i livet mitt, moren min og de to søstrene mine. Å være omgitt av slike kvinner var en gave, og jeg følte meg veldig bortskjemt. Jeg har bare jobbet med to kvinnelige regissører totalt, Sofia og Liv Ullmann.

Liv Ullmann regisserte Farrell i filmatiseringen av Strindbergs «Frøken Julie». Også «The Beguiled» er basert på en roman, og har vært filmatisert før, med Clint Eastwood i Farrells rolle.

- Jeg har aldri møtt Clint Eastwood, sier Farrell,

- Men den opprinnelige filmen gjorde sterkt inntrykk på meg.

Ble innvandrerhistorie

I den nye versjonen lot Coppola Farrell beholde sin irske aksent, og lot soldaten ha irsk bakgrunn.

- Slik kunne jeg gjøre det til en innvandrerhistorie, sier Farrell.

- Historien hans ble noe som lignet på det så mange av mine landsmenn opplevde, da de reiste til USA fra et land som i praksis lå i grus. Det gjorde filmen spesiell for meg.

Coppola sier hun ville skildre en avskåret kvinneverden, en som var litt som en kostskole.

- Det er en historie om dynamikken innad i en gruppe med kvinner i forskjellige aldre, sier Coppola.

- Vi trengte en mann som kunne håndtere alle disse kvinnene. Jeg ville at han skulle være maskulin og mørk og full av kontraster, en eksotisk fiendesoldat. Han kommer inn i denne intrikate kvinnelige verdenen og han er skitten og hårete. Slik får du en interessant kontrast.

Hele Norges coronakart