Fikk «den gyldne revolver»

Jørn Lier Horst tildelt Rivertonprisen.

FIKK PRIS: Jørn Lier Horst ble i dag tildelt Rivertonprisen for beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Foto: Ole Sylte /Dagbladet
FIKK PRIS: Jørn Lier Horst ble i dag tildelt Rivertonprisen for beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Foto: Ole Sylte /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar ble det kjent hvem som er nominert til årets Rivertonpris. Prisen deles ut hvert år av Rivertonklubben, og blir kalt «Den gyldne revolver».

«Jakthundene» vant Prisen går til forfatteren av årets beste arbeid innen norsk kriminallitteratur, enten det er en roman, novellesamling, skuespill, originalmanus for spillefilm, fjernsynsdrama eller radioteater.

I dag ble prisen delt ut til Jørn Lier Horst for romanen «Jakthundene» på Litteraturhuset i Oslo.

Prisen, som er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen, ble startet i 1972.

- Forfatteren overbeviser Klubben og prisen er oppkalt etter forfatteren Sven Elvestad, som skrev under psevdonymet Stein Riverton. Else Barrat-Due er årets juryleder.

Begrunnelsen for nominasjonen av «Jakthundene»:

«Nok en gang overbeviser forfatteren med solid, troverdig politikrim. Denne gangen er William Wisting i sitt livs krise; han blir selv etterforsket, og må se sitt politiliv i nytt lys. Journalistdatteren Line spiller en viktig rolle i boken og gjør den til både en far-datter-skildring og en beskrivelse av forholdet mellom politi og medier.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer