Litteratur

Fikk drapstrussel etter skolerevy

– Blackface-debatten har utløst en svertekampanje, sier Shabana Rehman om bråket etter skolerevyen på Stovner.

FIKK KRITIKK: Det ble rabalder da anonyme elever ved Stovner videregående skole skrev en kritisk kronikk om Stovnerrevyen. – De mest aggressive reaksjonene har kommet fra folk som ikke har sett revyen og som ikke forholder seg til fakta, sier Shabana Rehman. Hun spilte en viktig rolle i revyen – fra sidelinja. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK KRITIKK: Det ble rabalder da anonyme elever ved Stovner videregående skole skrev en kritisk kronikk om Stovnerrevyen. – De mest aggressive reaksjonene har kommet fra folk som ikke har sett revyen og som ikke forholder seg til fakta, sier Shabana Rehman. Hun spilte en viktig rolle i revyen – fra sidelinja. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KNAPSTAD i Østfold (Dagbladet):

Shabana Rehman (42) sitter hjemme i stua. Verken mann, to hunder eller fire katter er der, bare komikeren og samfunnsdebattanten som gjennom 20 år har provosert med sin uredde humor og satire. Hun skapte furore da hun ble avfotografert naken i Dagbladet, med et norsk flagg malt på kroppen. Som hun gjorde da hun tøyset med tvangsekteskap og løftet en motvillig mulla Krekar.

Skolerevy

– Hva har forandret seg siden du først inntok standup-scenen?

– Jeg ble utsatt for forsøk på karakterdrap både da og nå. Det prellet av da og det preller av nå. Men det er blitt vanskeligere å lage humor i dag enn da jeg begynte. Og derfor enda viktigere.

Det hun ikke hadde regnet med, var at en skolerevy hun selv kaller lite kontroversiell skulle skape så sterke reaksjoner. For da tre anonyme elever ved Stovner videregående skole i april fikk et kritisk innlegg om Stovnerrevyen publisert i Dagbladet, ble det rabalder - debatt på «Dagsnytt 18» og harde ord i sosiale medier. Revyen ble beskyldt for å bygge opp fordommene den ville rive ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer