Fikk du napp på byen i helga?

Når Datalagringsdirektivet er innført, kan vi sjekke dette uten å spørre deg.

Hvor var du i natt? Datalagringsdirektivet pålegger lagring av avsender, mottaker, tidspunkt og hvor du befant deg da du kommuniserte, skriver forfatteren. Illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem
Hvor var du i natt? Datalagringsdirektivet pålegger lagring av avsender, mottaker, tidspunkt og hvor du befant deg da du kommuniserte, skriver forfatteren. Illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JUSTISMINISTER Knut Storberget ivrer for å implementere EUs Datalagringsdirektiv i norsk lovgivning. Han argumenterer for at det er nødvendig for å kunne oppklare kriminalitet, og den norske befolkningen trekker på skuldrene. Folket forstår ikke at dette angår oss alle, og justisministeren vil ikke fortelle det.

JEG TROR ikke at justisministeren ønsker å overvåke alle nordmenn. Jeg tror bare at han ikke evner å skjønne konsekvensene av hva han vil innføre. Det dokumenterer han da også hver gang han åpner kjeften for å si at «dette må vi komme til bunns i» når den ene overvåkningsskandalen etter den andre kommer for dagen. Vi har hørt det før, og vi vil høre det igjen mange ganger i tiden framover.

En kompetent justisminister ville evnet å stille kritiske spørsmål før skandalen er et faktum, og selv en middelmådig avdanket advokat ville skjønt at det reises noen viktige prinsipielle rettsspørsmål når bevis skal forhåndslagres i tilfelle noen gjør noe kriminelt.

MEN, I DE enøydes rike der den blinde er justisminister må andre si ifra. Når rettsstatens fremste representant ikke forstår, og ei heller vil forstå, må noen stille kritiske spørsmål. Ettersom justisministeren ikke vil svare på noe som helst, og avfeier alt med sitt politiske tåkeprat, spør jeg deg isteden: Hvor var mobiltelefonen din natt til lørdag og natt til søndag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer