Fikk eksklusiv avtale med glamourserie

Johan Alstad Øhren (21) har fått med seg «Gossip Girl»-designer Christina Tonkin for å lage kunstblogg av den amerikanske suksesserien.

VIL NÅ UNGE: Han er bare 21 år gammel, men Johan Alstad Øhren har allerede lang fartstid som kunstsamler. Nå vil han vekke kunstinteressen blant unge gjennom en kunstblogg om tv-serien «Gossip Girl».

Johan C. Alstad Øhren
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL NÅ UNGE: Han er bare 21 år gammel, men Johan Alstad Øhren har allerede lang fartstid som kunstsamler. Nå vil han vekke kunstinteressen blant unge gjennom en kunstblogg om tv-serien «Gossip Girl». Johan C. Alstad Øhren Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Serien har blitt en formidler av mote, kunst og design. Jeg har lyst til å spre det glade budskap og vise unge folk at det går an å kjøpe kunst til en overkommelig pris, sier Johan Alstad Øhren (21).

Ikledd lyseblå skjorte og tversoversløyfe er han ikke ulik en sympatisk utgave av Chuck Bass, sleipingen som er en av hovedpersonene i den amerikanske tv-serien.

- Jeg har alltid brukt sløyfer, så det er helt tilfeldig, forsikrer Øhren.

Rimelig kunst 1. januar lanserer han bloggen aaccessableart.com, som skal kartlegge kunsten i «Gossip Girl». Med på laget har han art director Christina Tonkin, ansvarlig designer for settene der serien spilles inn.

Sammen skal de lage en oversikt over kunstverkene som blir brukt i serien, og anbefale kunst i samme stil for folk som ikke har like mye å rutte med som ungdommene på Manhattans Upper East Side.

Skriver på engelsk - I serien bruker de mye Popart og bilder fra kjente fotografer, men de bruker også bilder fra mindre kjente kunstnere. Kunsten blir i noen episoder også en del av handlingen ved at karakterene snakker om den, samler på den, eller går på kunstauksjon, sier Øhren.

Odelsgutten fra Modum i Vikersund har samlet på kunst siden han som 16-åring kjøpte sitt første Håkon Gullvåg-maleri med penger fra sommerjobben som plenklipper.

Jusstudenten har foreløpig ingen intensjoner om å tjene penger på bloggen, som han skal skrive på engelsk for å nå publikum i både Europa og USA.

Gjenskaper «Gossip Girl»-stilen - Det som skjer i utlandet er at unge kunstsamlere heller ser på «Gossip Girl» enn å dra på internasjonale kunstmesser. Jeg tror at serien har økt kunstinteressen blant unge, særlig i USA, men så lagt er det likevel klærne i «Gossip Girl» som har fått mest oppmerksomhet, sier 21-åringen.

Serien om de rike overklasseungdommene ble en hit mye takket være designerklær og intriger. Flere av skuespillerne har blitt utropt til silikoner, og både klesbutikker, blader og blogger har kopiert den såkalte «Gossip Girl»-stilen.

Øhren håper nå at også kunsten vil få større oppmerksomhet.

- Jeg er ingen ekspert, men jeg er veldig interessert i kunst, og bloggen kan være en god måte å formidle det videre på. Det er ingen tvil om at norske ungdommer har masse penger, spørsmålet er bare hva de velger å bruke dem på. Mange drar på Ikea for å kjøpe bilder, men man kan også få originalkunst til en rimelig penge, sier Øhren.

GLAMOUR: Johan Øhren (21) mener at de glamorøse ungdommene i tv-serien «Gossip Girl», har vekket kunstinteressen blant unge verden over. Nå vil han hjelpe dem med å velge ut kunst i stil med tv-serien. Foto: TVNorge
GLAMOUR: Johan Øhren (21) mener at de glamorøse ungdommene i tv-serien «Gossip Girl», har vekket kunstinteressen blant unge verden over. Nå vil han hjelpe dem med å velge ut kunst i stil med tv-serien. Foto: TVNorge Vis mer