Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk en på tunga

Vidar Busk (28) sto intetanende på scenen da han ble utropt til Årets artist under Spellemann-showet. Etterpå ga han kjæresten verdens lengste og deiligste tungekyss. - Vi forlovet oss hemmelig i San Diego nyttårsaften, avslørte Hilde Marstrander (30) overfor Dagbladet.

Gitarhelten fra Telemark var mest overrasket av alle over at han skulle få en av de gjeveste prisene i går kveld. Men det kom ikke overraskende på de tusener som har opplevd gitarhelten og hans True Believers på røykfylte klubber ialle landets kriker og kroker på 90-tallet. Det var hans tur.

Håpet

- Jeg hadde ikke tenkt tanken. Jeg konsentrerte meg bare om å gjøre showet mitt. Nå glemte jeg introen og alt sammen i forfjamselsen. Det var kanskje like greit, sa han til Dagbladet etter sin forrykende opptreden sammen med bandet.

Kjæresten, hm, forloveden, var ikke like overrasket.

- Jeg visste at prisen skulle gå til en med publikumstekke, og det har Vidar. Og så visste jeg jo at han skulle spille til slutt. Siden det ikke ble noen pris i rockeklassen håpet jeg virkelig at han skulle bli Årets artist, sa Hilde. Hun har vært kjæresten hans i et par år, og har litt av æren for at platene hans selger så bra. Hun lager cd-coverne.

Vidar har levd av å spille blues siden han flytta til USA som 16-åring og ble der i fire år. Han hadde likevel ingen problemer med at programleder Claus Wiese omtalte ham som en som har slått seg fram innenfor pop og rock.

Popmusikk

- Nei, det er veldig artig. Jeg var i USA nylig, og denne musikken er faktisk blitt pop der borte. Det er noe som er i tida. Det dukker opp flere og flere unge musikere som spiller jævlig bra jump blues, sier Vidar.

Hans første gitarhelt var Jimi Hendrix, men han er særlig betatt av musikken som kom før Elvis. Om halvannen måned går han i studio for å spille inn sin tredje plate, men allerede i kveld står han på scenen i Arendal.

Det er der årets musikant trives aller best.

BLÅTT KYSS: Vidar Busk og kjæresten Hilde Marstrander deler interessen for 50-tallet, og demonstrerte hvordan et ekte tungekyss skal være.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media