KOMMENTARER

Sylvi Listhaug gikk på en smell

Fikk endelig beskjed om at hun ikke kan ture fram som hun vil

Men ta det med ro, Sylvi Listhaug, du er fortsatt blant de strengeste i Europa.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre måtte til slutt bøye av for det voksende asylopprøret i partiet, og dermed skjedde det han fryktet aller mest. Han fikk kjeft av Sylvi Listhaug og regjeringen. En etter en gikk de opp på Stortingets talerstol og hånte Ap-lederen for å vingle i asylpolitikken.

Selv klarte ikke regjeringspartiene å bestemme seg for om Ap-forslaget som ble vedtatt med solid flertall, var «å slå inn åpne dører» eller en invitasjon til «millioner av afghanske barn» og trolig resten av verdens flyktninger. For sikkerhets skyld brukte de derfor begge argumentene. Gjerne i ett og samme innlegg.

Vedtaket ligger nærmere den første beskyldningen. Det riktigste er å kalle det en liten, men viktig korrigering av fjorårets innstramning i asylforliket. Det gjenstår å se i hvilken grad det fører til at så mange flere får opphold, men med endringen satte opposisjonen også foten ned for Listhaugs tøying av asylforliket.

Da asylkameratene gikk med på å fjerne de såkalte rimelighetsvilkårene, fikk det øyeblikkelig store konsekvenser for enslige mindreårige asylsøkere, i hovedsak fra Afghanistan. Midlertidighet ble regelen snarere enn unntaket og det gikk nærmest automatikk i at ungdommene ble returnert da de fylte 18 år. UDI mente Norge burde legge seg tettere opp til EU, som ikke returnerer denne sårbare gruppen til internflukt uten å vurdere om de har mulighet til å overleve på et fremmed sted uten nettverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer