Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk fart på rikingene

Celina Midelfart og Petter Stordalen er blant Norges rikeste mennesker. I går fikk de andre rikinger til å åpne lommeboka for tv-aksjonen - som i år er viet arbeidet mot hiv og aids. Kjell Inge Røkke ringte kjæresten og ga 100.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ga Celina Midelfart 100.000 kroner til årets tv-aksjon på direkten. Deretter oppfordret hun «alle andre til å gjøre det samme» i en millionærstafett.

Milliardæren Kjell Inge Røkke satt hjemme på Aker Brygge og fulgte kjærestens programlederjobb på tv, og tok utfordringen på strak arm. Ikke før var Celina gått av lufta, før det ringte i mobiltelefonen hennes:

- Hei, det er Kjell Inge. Jeg tar deg på ordet og gir 100.000, sa moldenseren til en strålende fornøyd Celina. Før det hadde hotellkonge Stordalen gitt én million kroner på direkten.

Telefonsjekk

- Jeg har dessverre aldri gått med bøsse. Det har jeg litt dårlig samvittighet for. Har vel ikke vært med på noe slikt siden klassen på Slemdal skole hadde basar for barn i Afrika. Tirsdag ble jeg spurt om å være med på tv-aksjonen, og jeg trengte ikke lang tid på å svare ja, sier Celina Midelfart til Dagbladet.

- Jeg har ikke ringt rundt til folk jeg kjenner på forhånd. Men det er flere enn Kjell Inge som har ringt inn penger på min mobiltelefon, sier Celina uten å ville avsløre flere navn.

- Dette har vært veldig morsomt å være med, fortsetter en forfrossen Midelfart, mens hun får Bjørn Dæhlie til å åpne skidressen og putte en nystrøken tusenlapp på bøssa.

Rikingene ga

- Vi som har mye penger, gir generelt for lite. Dette er en glimrende anledning til å gjøre noe med det, sa hotellmillionær Petter Stordalen direkte på tv. Choice-kjeden og Stordalen ga én million kroner før de rike vennene tok ham på ordet etter oppfordringen.

SAS-hotelleier Lars Wenaas ga 600.000 kroner.

Arthur Buchardt ga 100.000.

Atle Brynestad ga 30.000.

Matvaregrossisten Torbjørn Johansson ga 25.000.

Også kronprins Haakon lovet å yte sin skjerv, selv om han ikke hadde rukket å gjøre det før han kom til tv-studio i går kveld.

- Vi var ikke hjemme da bøssebærerne kom på besøk i formiddag. Men jeg skal nok sørge for å få gitt til aksjonen uansett, sier kronprins Haakon Magnus til Dagbladet.

Bursdagsgave

- Har du selv gått med bøsse noen gang?

- Nei, aldri. Men jeg har fått anledning til å bidra på andre måter, sier kronprinsen, som blant annet unnlot å gi kompisen bursdagsgave i går.

- Han ønsket heller at vi skulle gi en gave til tv-aksjonen. Så derfor havner bursdagsgaven hans hos Kirkens Nødhjelp, avslutter en strålende fornøyd kronprins Haakon Magnus.

Seint i går kveld hadde tv-aksjonen på NRK1 innbrakt 128 millioner kroner. Regjeringen Bondeviks bidrag, som ble overrakt av statsministeren på direkten, var 25 millioner kroner.

KJENDISTREFF: Bjørn Dæhlie er en økonomisk smågutt i forhold til Petter Stordalen og Celina Midelfart. Programleder Jan Erik Larssen fikk hjelp av rikingene utenfor Frognerparken.Foto: JEANETTE LANDFALD
Hele Norges coronakart