Haddy N'jie i «Les Misérables»

Fikk hovedrolle: - Jeg ble kalt tilbake på audition rett før termin, men måtte melde pass

Under castingen til det verdensberømte stykket var Haddy N'jie så gravid at regissør Per-Olav Sørensen var redd at hun skulle føde på audition.

TILBAKE: Programleder, sanger og forfatter, Haddy N'jie, har fått en av hovedrollene i «Les Misérables»
 neste høst. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet 
TILBAKE: Programleder, sanger og forfatter, Haddy N'jie, har fått en av hovedrollene i «Les Misérables» neste høst. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Frilanslivet er litt sånn. Jeg hadde fri mens jeg var gravid, men etter hvert begynte jeg å jobbe igjen. Jeg var helt sprengt på første audition, men det gikk. Jeg ble kalt tilbake nærmere termin, men måtte melde pass. Det var for nære, sier N'jie til Dagbladet.

- Både Haddy og Mariann (Hole red.anm.) hadde termin nesten samtidig og var helt sprekkferdige på scenen. Jeg var redd for at de skulle føde under audition, men alt gikk bra, og begge to er heldigvis med, forteller regissør Per-Olav Sørensen om den nesten ett år lange castingperioden.

- Øver hver dag

N'jie kombinerer nå småbarnslivet med datteren Maria, som hun har sammen med Ap-nestleder Trond Giske, med øving til sin første store musikalrolle.

Maria har vært med på sangforberedelsene til rollen som «Fantine» både før og etter hun ble født i mars, sier N'jie.

- Jeg øver hver eneste dag, selv om det er lenge til premiere, og jeg både gleder og gruer meg. For dette prosjektet gir meg absolutt litt angst. Særlig sangene som absolutt alle har et forhold til, og er så glade i, blir utfordrende. Jeg føler jeg mangler både musikalsang- og skuespillerteknikk, så her må jeg virkelig strekke meg langt, forklarer N'jie.

Storsatsing

En av verdens mest kjente og lengstlevende musikaler, «Les Misérables», skal tolkes på norsk og settes opp på Folketeatret i Oslo høsten 2017.

Mandag ble rollelista presentert under en pressekonferanse.

Sanger, programleder og barnebokforfatter Haddy N'jie spiller en av hovedrollene, «Fantine», sammen med sanger Karin Park. Per-Olav Sørensen («Nobel», «Kampen om tungtvannet») står for regien, og har med seg Atle Halstensen som musikalsk ansvarlig.

Det er produsentfirmaet Scenekvelder som står for produksjonen.

Profilert rolleliste

I andre store roller finner vi Håvard Bakke («Javert» og biskop), Marion Ravn («Eponine») Mariann Hole og Dennis Storhøi («Herr og madame Thénardier»), André Søfteland («Jean Valjean»), Jenny Langlo («Cosette») og Hans Marius Hoff Mittet («Javert»).

«Marius» spilles av Lars Henrik Aarnes og «Enjolras» gestaltes av Andreas Hoff.

JOBBET MYE SAMMEN: «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er nå klar for å gå løs på arbeidet med musikalen «Les Misèrables». Her med skuespiller Dennis Storhøi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet 
JOBBET MYE SAMMEN: «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er nå klar for å gå løs på arbeidet med musikalen «Les Misèrables». Her med skuespiller Dennis Storhøi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet  Vis mer

- Det er på en måte en comeback for meg også, sier regissør Per-Olav Sørensen, som de siste åra har jobbet mest med store tv-produksjoner.

- Dette er virkelig et sterkt team, og det var en tøff castingperiode, men nå gleder jeg meg, fortsetter han.

- Folk elsker denne musikalen og den kan gjøres på veldig mange forskjellige måter. Jeg har planer om at vi skal gjøre den røffere enn den vanligvis er, sier Sørensen.

- Alles favoritt

- Dennis Storhøi, hvorfor trenger vi nok en versjon av «Les Misérables»?

- Det er en helt fantastisk historie og alles musikalfavoritt. En hver storby burde alltid ha «Les Misérables» gående, og jeg håper folk reiser til Oslo for å få med seg dette stykket. Jeg har spilt «Herr Thénardier» en gang før, og nå er det virkelig et kjempelag som er med , sier Storhøi til Dagbladet.

«Les Misérables» har premiére 8. september 2017 på Folketeatret.