Fikk ikke filme Solstad-tale om ytringsfrihet

- Ba meg pelle meg til helvete vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i kveld talte forfatteren Dag Solstad på Litteraturhuset. Basert på sitt eget politiske essay i tidsskriftet Samtiden foredro forfatteren om ytringsfrihet.

Human Rights Service (HRS) ville filme arrangementet, men ble stoppet i døra av daglig leder på Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre.

- Han ba meg om å pelle meg til helvete vekk. I tillegg feide han kameraet fysisk til side ved en anledning. Jeg ble overrasket over heftigheten og den insisterende holdningen i avvisningen, sier HRS-frilanser Christofer Owe til Dagbladet.no.

- Jeg er en vennlig og høflig mann, og har en forventing om at jeg skal bli behandlet slik av andre. Det at mine argumenter blir kalt for idiotiske synes jeg er ganske krenkende, sier Owe, som sto bak den kontroversielle TV 2-dokumentaren «Naive Norge».

Litteraturhusets daglige leder, Aslak Sira Myhre, har en annen versjon av opptrinnet på trappen på Litteraturhuset.

- Det var ikke noe håndgemeng, men jeg måtte be han forlate stedet minst tre ganger. Owe fikk ikke lov til å filme arrangementet, sier Sira Myhre til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer