Fikk ikke lede «Debatten» - starter «Kjør Debatt AS»

NRK-profil Erik Wold.

IKKE PR-BYRÅ: -Det jeg vil drive med er å være en proff debatt- og møteleder, sier mangeårig NRK-journalist og programleder Erik Wold. Foto: Lars Myhren Holand
IKKE PR-BYRÅ: -Det jeg vil drive med er å være en proff debatt- og møteleder, sier mangeårig NRK-journalist og programleder Erik Wold. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For noen uker siden ble det kjent at den erfarne programlederen Erik Wold forlater NRK over sommeren. Nå forteller han til Dagbladet at han har startet eget firma, «Kjør Debatt AS».

- Jeg skal drive med det samme som jeg driver med i dag, men ikke nødvendigvis på tv. Jeg ser for meg å jobbe både for kongresser, seminarer og eventer der man har behov for profesjonell møte- og debattledelse. Så jeg håper å fortsette å bruke min kompetanse utenfor NRK, sier Erik Wold.

I februar ble det kjent at Wold ikke fikk fortsette som programleder for Debatten etter åtte sesonger og 141 sendinger. Til høsten overtar Ingunn Solheim som programleder. Wold fortalte til Dagbladet at han var både skuffet og lei seg da nyheten sprakk, men han har ikke et vondt ord å si om NRK.

- NRK har vært en fantastisk arbeidsplass, og vi skilles som de aller beste venner, sier Wold.

I sommer har Wold vært programleder både for Dagsrevyen og Dagsnytt 18, og avslutter NRK-karrieren med å lede høstens første partilederdebatt direkte fra Arenda. Så forlater han NRK etter over 24 år.

Flere forlater NRK Mandag denne uka ble det kjent at også Hans-Wilhelm Steinfeld forlater NRK etter 37 år, på grunn av uenigheter om hva han skal jobbe med etter at perioden som Moskva-korrespondent er over. Steinfeld ønsket å forlenge perioden med et femte år, men det fikk han ikke.

Over sommeren starter han i kommunikasjonsbyrået Corporate Communications, sammen med sin tidligere NRK-kollega Tom Berntzen.

I Dagbladet onsdag gikk flere kjente NRK-profiler ut i Dagbladet og sa de var overrasket over Steinfelds overgang til PR-bransjen. Både utenriksmedarbeiderne Sidsel Wold og Christian Borch sier de aldri ville gjort det samme.

I går trykket Dagbladet en e-post fra Hans-Wilhelm Steinfeld der han raser mot sine kolleger, som han mener kaster stein i glasshus når de kritiserer PR-bransjen for å være uetisk.

Debatt-og møteleder - Jeg vil ikke ha noen synspunkter på PR-bransjen, men synes det er flott at Hans-Wilhelm Steinfeld har spennende planer for hva han skal jobbe med framover, sier Wold til Dagbladet.

Han vil ikke kalle sitt eget firma et PR-byrå.

- Det jeg vil drive med er å være en proff debatt- og møteleder, og målet skal være å få fram ulike syn og bidra til politisk debatt og samfunnsdebatt. Så jeg skal fortsatt bruke mine evner som journalist, sier Wold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer