Fikk ikke ta med barnebarnet (3) inn i kinosalen

- Denne regelen har jeg aldri hørt om.

REAGERER: Skuespillerekteparet Nils Ole Oftebro og Anette Hoff reagerer på at barnebarnet på tre år ikke fikk være med og se barnefilmen Paddington. Foto: Anders Grønneberg
REAGERER: Skuespillerekteparet Nils Ole Oftebro og Anette Hoff reagerer på at barnebarnet på tre år ikke fikk være med og se barnefilmen Paddington. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinovakter har stoppet flere familier som har med seg treåringer på kino. Minstegrensen på fire år på filmer med sju års aldersgrense gjør at små barn anbefales å ha med pass.

- Er du i tvil, er det kanskje lurt å ta med et aldersbevis, sier programdirektør Christin Berg i Oslo Kino AS til Aftenposten.

Skuespillerparet Nils-Ole Oftebro og Anette Hoff ble lørdag stanset på vei inn i kinosalen da de hadde med seg barnebarna på Colosseum kino i Oslo for å se barnefilmen Paddington. Det minste barnet i følget var bare tre og et halvt år, og derfor for ung til å komme inn.

- Denne regelen har jeg aldri hørt om. Jeg hadde aldri trodd at en animasjonsfilm med bjørnen Paddington skulle kunne skremme livet av og ødelegge oppveksten for en tre og et halvt-åring, sier Oftebro til avisen.

- Dette betyr at du må ha med aldersbevis når du tar med deg de yngste barnebarna på kino i Norge. Dette synes jeg vitner om en autoritær og totalitær formynderholdning, sier skuespilleren som selv har spilt i flere barnefilmer.

Christin Berg forstår frustrasjonen, men sier de er nødt til å forholde seg til Medietilsynets regler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.