- Fikk invitasjon,men takket nei

Per Heimly sier til nettstedet foto.no at han var invitert, men selv valgte å takke nei til å komme i bryllupet til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise. Han avviser at han «stakk av» til utlandet etter at han solge bildene av Behn til Se og Hør.

Nettstedet foto.no la i natt ut et intervju med fotografen Per Heimly, som åpenbart er i Milano i anledning av at han har skaffet seg en agent i den italienske motebyen.

I intervjuet benytter Heimly anledningen til å «snakke ut», og han hevder i den forbindelse at han er blitt utsatt for skittkasting i deler av presse-Norge. Dagbladet, VG og billedbladet Her & Nå er blant mediene som blir kritisert av Heimly.

- Fantasisummer

I intervjuet avviser fotografen at han skal ha fått flere hundre tusen kroner av Se og Hør for å publisere bildene av sin gamle bestekamerat Ari Behn.

- Hva jeg har fått i betaling av Se og Hør for bildene er selvfølgelig en sak mellom meg og ukebladet. Med de fantasisummene som Dagbladet opererer med er helt på jordet, hevder Heimly. Og nevner at han som profesjonell fotograf tar honorarer som ligger på 25000 kroner pr. dag.

- Vi fotografer lever av bildene vi tar, så det er helt naturlig å selge bilder. I dette tilfellet er det snakk om helt ufarlige bilder av Ari, sier Heimly til nettstedet - et nettsted han forøvrig selv skal være arbeidsmessig involvert i.

- Fikk invitasjon

Heimly sier videre:

- Det jeg føler frustrerende er at jeg plutselig er en brikke i et spill, hvor media vil påvirke utviklingen i samfunnet. Dette er direkte slemt og kynisk. Dagbladet har prøvd å skape en konstruert konflikt mellom meg og Ari. På meg virker det som om Dagbladet har en skjult agenda om å styrte monarkiet. Jeg støtter Ari 100 prosent i hans valg og ønsker han alt godt.

På nettstedets spørsmål om hva han gjør akkurat nå, svarer Heimly: - Jeg har fått meg en agent i Milano og London, så nå drar jeg på noen dagers ferie.

Nettstedet spør:

- Dagbladet skriver at du har rømt til Thailand, kommer du ikke til din egen fest (realeaseparty for Fjords Magazine 16. mai - red.)?

- Jeg håper selvsagt å være tilbake til denne festen, men siden jeg har fått meg agent i London og Milano må jeg jobbe med dette. Nå er jeg i Milano, hevder Per Heimly.

- Hvorfor skal du ikke i bryllupet?

- Jeg fikk faktisk invitasjon til bryllupet, men har faktisk takket nei og valgt å ikke komme, sier Per Heimly og velger å ikke svare «foto.no» mer konkret.

RIKTIG LYS: Per Heimly og Ari Behn har vært venner i flere år. Til denne ukens utgave av Se og Hør har Heimly solgt noen av bildene han har tatt av vennen Behn opp gjennom åra. - Bildene er fine og jeg ville aldri vise bilder av Ari som fremstiller han i et dårlig lys, sier Heimly til nettstedet foto.no.