Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Fikk kjeft for å si nei

En artist må ha lov til å takke nei til veldedighetsprosjekter, mener Mari Kjørstad, daglig leder av Bjørn Eidsvågs bookingbyrå Quint AS.

-  En artist mottar en rekke henvendelser om å stille opp på veldedighetsprosjekter. Da er det er opp til artisten selv å avgjøre om han vil delta. Det må hjelpeorganisasjonene respektere, sier Kjørstad.

Debatt om «Venn»

Kjørstad forteller at hun har opplevd å få kjeft av hjelpearbeidere fordi artister hun har jobbet med, ikke har stilt opp på veldedighetsprosjekter. I går raste debatten om bistandsprosjektet «Venn» på Bylarm. Bjørn Eidsvåg er ikke med på selve låta «Venn», men har bidratt med sangen «Vinterland» på dobbeltalbumet.

Kjørstad mener at det til tider stilles urimelige krav til artisters engasjement.

Stigmatiserende

-  Hvorfor er artister mer forpliktet til å bidra enn andre? Mange artister har et engasjement og det er hyggelig å bli spurt om å være med på hjelpeprosjekter, men det er ikke alltid artisten har anledning, sier Kjørstad.

-  Hvis en hjelpeorganisasjon tolker det dit hen at en artist må takke nei til et prosjekt betyr at man ikke har engasjement, så er det synd, sier Kjørstad.

ETTERSPURT: Bjørn Eidsvåg får mange tilbud fra bistandsprosjekter, men må også takke nei til noen av dem.
FIKK KJEFT: Mari Kjørstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media