Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«It»

Fikk livredde barn til å skjelve og gråte: - Fy faen, hva er det jeg gjør

Bill Skarsgård synes selv det var forferdelig.

SKUMLE KLOVNER: Nå er traileren til nyinnspillingen av «It» her. Filmen kommer på kino i september og mye tyder på at den vil få oss til å grøsse. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til høsten har filmadapsjonen av Stephen King-boka «It» fra 1986 premiere på norske kinoer.

I 2017-versjonen er det den svenske skuespilleren Bill Skarsgård som tolker rollen som skrekklovnen, og i et intervju, ført i pennen av storebror og superstjerne, Alexander Skarsgård, deler han en historie fra filmsettet.

- Føles det bra å vite at barn over hele verden kommer til å ha mareritt om deg i flere tiår framover, spør Alexander på oppdrag for Interview magazine.

- De gangene jeg var i fullt kostyme og sminke under innspillingen, var jeg verken en snill eller tullete klovn, men forsøkte å opprettholde karaktertrekkene til Pennywise, sier Skarsgård.

På et tidspunkt ble en gjeng med barnestatister ledet inn på settet, forteller skuespilleren. De hadde ikke sett Skarsgårds Pennywise tidligere, og reaksjonene var deretter.

- Noen av de ble nysgjerrige, noen klarte ikke å se på meg, og andre skalv. Et barn begynte å gråte, og da sa regissøren «action». Jeg var i karakter umiddelbart, og de ble vettskremt. Enkelte begynte å gråte midt i opptaket, og jeg sa til meg selv: «Fy faen, hva er det jeg gjør. Dette er forferdelig», forteller Skarsgård til broren.

SPILLER PENNYWISE: Sønn av den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård, Bill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPILLER PENNYWISE: Sønn av den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård, Bill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Grøsserboken «It» ble i 1990 presentert som en mini-tv-serie i to deler, og seriens kultklassikerstatus er mye av grunnen til at det nå lages en film om den overnaturlige klovnen Pennywise, som opprinnelig er et monster som tar form etter ofrenes verste redsler.

Skapningen bor i kloakksystemet under bakken i småbyen Derry, og kidnapper og tar livet av små barn.

Syv barn, kjent i byen som «The losers club», blir plukket ut som ofre av klovnen, men velger å kjempe tilbake.

De første 24 timene etter at traileren ble publisert, ble den sett hele 197 millioner ganger, ifølge Slashfilm. Fansen fryder seg altså.

Men det gjør ikke profesjonelle klovner, som frykter at filmen vil føre til at barn i fremtiden ikke lenger vil se på klovner som noe hyggelig, men skape klovnefrykt.

Silja Kahrinen Sollien har jobbet som profesjonell klovn siden 2002, som «Klovnen Silja». Hun omtaler det som helt forferdelig at Hollywood-giganten Warner Bros. lager en nyinnspillingen av filmen, som opprinnelig ble laget som en miniserie for TV i 1990.

- De såkalte «killerklovnene» har stukket kniven i ryggen på gode, snille klovner verden over. Konsekvensen av denne filmen er at kniven som allerede sitter i ryggen, blir vridd rundt flere runder, slik at såret ikke noen gang kan lukke seg og leges, har Sollien sagt til Dagbladet.

«It» har Norges-premiere 8. september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!