Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk magisk telefon

Les hvorfor Harry Potter-forfatteren ringte til Emerson (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For ti dager siden ringer telefonen hjemme hos en 18 år gammel gutt som ligger og sover i sengen sin i LaPorte, Indiana i USA.

- Hei Emerson. Dette er Jo.

Det blir helt stille i den andre enden.

- Du tror meg, ikke sant?

Fortsatt stillhet.

- Jada, du tror meg!

Personen som presenterte seg som Jo var Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Hun inviterte 18-åringen hjem til seg i Edinburgh, Skottland samme dag som den nye boka «Harry Potter and the Half-Blood Prince» blir lansert.

Emerson får lov til å gjennomføre det første intervjuet med forfatteren.

Fanside

18-åringen står bak en av de mest populære Harry Potter-sidene på nettet, Mugglenet, som han har drevet siden 1999.

Han reiser til Skottland sammen med Melissa, som driver en annen superpopulær fanside, The Leaky Cauldron.

- Jeg husker ikke resten av samtalen med Rowling. I motsetning til Melissa, visste ikke jeg at hun kom til å ringe. Jeg hadde ikke på meg tenkehetta og ble rett og slett tatt på senga, skriver han på sin egen side.

Mugglenet er blitt et fast møtested for mengder av Harry Potter-fans, og J.K. Rowling har tidligere sagt at hun har fulgt med på debattsidene og til og med postet beskjeder under falsk navn.

Måtte holde munn

Både Melissa og Emerson fikk beskjed om å holde tett i ti dager, til forlaget bestemte seg for å gå ut med nyheten.

For å ta bort den verste trangen til å røpe hemmeligheten overfor venner og familie, begynte de å ringe hverandre og chattet hyppig på MSN.

- Vi kan late som om vi er spioner som beskytter Harry Potter-fansens ve og vel med vår hemmelige operasjon. Vi kan ha på oss forkledning og si ting som «ned» og «dekk meg», sa Melissa til Emerson i en av samtalene.

- Eller vi kan bare ringe hverandre og skrike, svarte Emerson.

- Ja. Det er en bedre plan.

Barnepressekonferanse

J.K. Rowling har aldri vært spesielt begeistret for journalister, og har funnet en spennende vri når den nye boka lanseres 16. juli.

Det blir ingen umiddelbar pressekonferanse med profesjonelle litteraturjournalister.

Men 70 ungdommer mellom 8 og 16 år blir invitert til Edinburgh slott, der de får utdelt boka og før nilesingen begynner.

- De kan bruke helga til å lese i det nye leserommet, før de møter opp på barnas pressekonferanse søndag 17. juli for å grille meg, skriver Rowling i en pressemelding.

PS! På denne siden finner du Melissas skildring av de ti dagene hun og Emerson måtte holde på hemmeligheten. Det er fornøyelig lesing.

VOKSENUTGAVE: Slik er voksenforsiden til den nye boka.
BARNEUTGAVE: Slik er barneforsiden til den nye boka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!