Fikk massiv kritikk fra historikere og politikere

Nå mister den danske storserien seere.

I DANSK KRIGSDRAMA: Jakob Oftebro har en av hovedrollene i den danske kanalen DRs største dramasatsning noensinne. Premieren ble fulgt av 1,7 millioner seere, men nå synker de gode seertallene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
I DANSK KRIGSDRAMA: Jakob Oftebro har en av hovedrollene i den danske kanalen DRs største dramasatsning noensinne. Premieren ble fulgt av 1,7 millioner seere, men nå synker de gode seertallene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serien «1864» skal være den danske kanalen DRs største dramasatsning noensinne, med et budsjett på svimlende 173 millioner kroner.

Da serien hadde premiere andre helga i oktober, så nærmere 1,7 millioner dansker norske Jakob Oftebro snakke dansk. Han har nemlig en av hovedrollene i serien.

Mistet 200 000 seere Nå kan det se ut som om seerne ikke setter seg ned foran skjermen hver gang Oftebro er å se. Ifølge den danske avisa Politiken ble episode 2 ble sett av 1.682.000 personer, mens 1.508.000 mennesker fikk med seg episoden som ble sendt i går.

Det betyr at serien har mistet nesten 200 000 seere siden premieren.

Serien handler om et skjebneår i Danmarks historie, da danskene mistet en tredjedel av sitt landareal etter et voldsomt nederlag i slaget ved Dybbøl.

Oftebros rolle er en bondegutt som verver seg til tjeneste.

- Tendensiøs Før TV-serien hadde premiere, fikk den massiv kritikk fra flere danske historikere og politikere.

Historikeren Rasmus Glenthøj var en av dem som reagerte.

- Filmfolk har selvfølgelig kunstnerisk frihet, men det er alltid et dilemma mellom kunstnerisk frihet og historisk korrekthet, sa han da ifølge danske Berlingske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer