Fikk med Jackson på plata si

Michael Jackson har spilt inn en låt sammen med kameraten Omer Bhatti og den norske rapperen Jae-R. Minst to norske plateselskaper skal være interessert i resultatet.

Innspillingen er ikke mindre enn en musikalsk sensasjon. Michael Jackson (45) bidrar så godt som aldri på andre artisters album. Nå har han deltatt på en låt sammen med vennen Omer Bhatti (18). Den er en av fire spor på demoen til det norske rap-talentet Jae-R (18) fra Furuset i Oslo.

Jae-R har vært en del av det norske rapmiljøet de siste tre åra. Nå er han i forhandlinger om platekontrakt med to av Norges største plateselskap. Omer Bhatti og Michael Jackson spiller en meget framtredende part på en av låtene.

Vil ikke kommentere

Michael Jackson har vært forsidemat verden over etter at amerikansk politi i midten av november tok ut tiltale mot han for seksuelt misbruk av en 12 år gammel gutt. Tilfeldigheter gjorde at Omer Bhatti samtidig var på besøk hos Jackson med to norske kamerater.

VGs bilde av Michael og Omer på forsida dagen etter razziaen på Neverland skal være en av årsakene til at Omer nå nekter å uttale seg til pressen.

Bekrefter

Etter det Dagbladet erfarer har Michael Jackson gitt sitt samtykke til at låten kan bli utgitt.

Han skal være veldig fornøyd med resultatet. Jae-Rs demo er produsert av det norske produksjonsselskapet Dublyou entertainment som også har Omer Bhatti i stallen under rapper-aliaset O-Bee. Daglig leder Sajid Malik vil helst ikke kommentere produksjonsselskapets musikalske scoop.

- Jeg kan bekrefte at vi har gjort en låt med to av våre artister og Michael Jackson. Mer vil jeg ikke si ennå.

Godt selskap

Omer Bhatti og kameraten Jae-R er i godt selskap. Michael Jacksons tidligere duettpartnere har vært storheter som Paul McCartney, søsteren Janet Jackson og Diana Ross.

De seinere åra har han i realiteten ikke lånt bort stemmen til noen som helst. Derfor vil den eksklusive demo-låten vekke oppsikt i internasjonal musikkbransje.

Omer Bhatti er mest kjent for sitt vennskap med Michael Jackson og har opptrådt på scenen sammen med Michael Jackson i flere verdensdeler.

Omer deltok tidligere i år også på mikstapen «Game Time3» med Jae-R. I låten «Oh Yeah» rapper han blant annet at folk ikke må tro på alt som står om ham i avisene. Det er en kjent sak at Omer drømmer om en karriere innen film- eller musikkbransjen.

Nå er spørsmålet om vennskapet til Michael Jackson kan kickstarte karrieren.

Michael Jackson

Født 29. august 1958 i Gary, Indiana i USA.

Sammen med fire brødre fikk han sitt gjennombrudd med gruppa The Jackson Five i 1970, og som soloartist i 1971. Albumet «Thriller» (1982) solgte 40 millioner, og ble den største kommersielle suksess i musikkhistorien. Han har også hatt suksess som låtskriver av Band Aid-låta «We Are The World» i 1984, og med albumet «Bad» i 1987.

Jackson var uten tvil populærmusikkens største stjerne i 1980-åra, både på grunn av sitt talent, sine evner som forretningsmann og sin eksentriske personlighet, som førte til en mengde historier og presseomtale. I 1993 fikk han alvorlige problemer på grunn av beskyldninger om seksuelt misbruk av mindreårige gutter.

Han giftet seg med Lisa Marie Presley i mai 1994. Forholdet varte i 20 måneder. Han sa igjen ja i november 1996, denne gangen til Debbie Rowe, som allerede var gravid. Offentliggjorde at han var blitt far til Prince Michael i februar 1997. I april 1998 fikk paret sitt andre barn, Paris Katherine Jackson. Skilte seg fra Rowe i oktober 1999. Michael viste fram sitt tredje barn, Prince Michael II, hengende ut fra en veranda i august i fjor. Det er ukjent hvem barnets mor er.

Etter å ha giftet seg på nytt og stiftet familie, har Jackson holdt en relativt lav profil de seineste åra. I 2001 kom han tilbake med albumet «Invincible».

Den 19. november i år foretok 60 politifolk en razzia på Michael Jacksons ranch og fornøyelsespark Neverland. Popstjernen er mistenkt for flere tilfeller av overgrep mot barn, og arrestordre blir utstedt. Dagen etter meldte Jackson seg for politiet, men slapp ut fra politistasjonen under en time seinere, etter å ha betalt tre millioner dollar (20,5 millioner kroner) i kausjon. 21. november viste en amerikansk tv-kanal bilder som skal være fra boligen hans. De avslørende bildene viste et hemmelig barnerom fullt av leker og bilder av barn.

Det første rettsmøtet vil bli holdt i Santa Barbara 9. januar 2004.

RAPPER: 18 år gamle Jae-R fra Furuset i Oslo kan ha rappet gullfuglen. Nå er opptakene hans med fire låter til vurdering hos plateselskapene.
STJERNEHJELP: Michael Jackson og kameraten, norske Omer. Sammen har de deltatt på en innspilling av norske Jae-Rs låt. Jacko skal ha godkjent at låten kan bli utgitt. <P>