SULTET SEG: «Game of Thrones»-sjerna Kit Harington spiller karakteren Jon Snow i serien, og forteller at han fikk en kroppsbildeforstyrrelse da han forberedte seg til hovedrollen i Hollywood-filmen «Pompeii». Foto: HBO Nordic
SULTET SEG: «Game of Thrones»-sjerna Kit Harington spiller karakteren Jon Snow i serien, og forteller at han fikk en kroppsbildeforstyrrelse da han forberedte seg til hovedrollen i Hollywood-filmen «Pompeii». Foto: HBO NordicVis mer

Fikk megareksi av Hollywood-hovedrolle

- Jeg sultet meg i fire måneder, sier «Game of Thrones»-stjerna.

LOS ANGELES (Dagbladet): Krølltoppen, kjent som «Jon Snow» fra «Game of Thrones», møter Dagbladet i Beverly Hills, i anledning sverdkampfilmen «Pompeii», der han har sin første hovedrolle, som halvnaken gladiator.
 
For å leve opp til Hollywoods beinharde krav om svære muskler og null kroppsfett på mannlige stjerner, trente Kit Harington fire timer daglig og kuttet dagsinntaket til 1800 kalorier.

- Dette er ikke noe gutter bør gjøre på egenhånd, advarer han.
 
- Hva var det som var så ille?

- At jeg gikk inn i en sulttilstand. Det er viktig å få med at når du forandrer kroppen din på en film som denne, da har du en ernæringsekspert og en trener, som passer på at du ikke blir anorektisk.
 
Harington innrømmet nylig at han tross i dette utviklet såkalt «megareksi»:

- Treneren brøt inn og sa «Du trenger ikke å lide deg gjennom alt dette. Dette er blitt en kroppsbildeforstyrrelse».

- Fantastisk Hivju Den britiske kjekkasen gikk fra teater i London, til sin første tv-rolle, i «Game of Thrones», med glans. Men etter to ukers filming av sin store Hollywood-debut, ble han fysisk avkreftet.

- Men har du ikke trent mye for Thrones-serien?
 
- Jeg trodde jeg visste hva jeg gjorde, fordi jeg har fektet i årevis. Men dette var en ilddåp, for sverdene og kampene var helt annerledes. Jeg fikk meg en viktig lærepenge: Ikke tro at du kan alt.
 
Fjerde sesong av tv-serien om sex, vold og politikk, hadde premiere på HBO Nordic og C More i går kveld, fortsatt med norske Kristofer Hivju på rollelisten.

- Sesong fire er full av action og har en sterk handling, spesielt for min rollefigur. Dette er min favorittsesong, sier Harington.
 
- Hva er din beste scene med Hivju?

- Jeg har ikke lov å si om jeg møter Kristofer i denne sesongen eller ikke, men på fritida er vi veldig gode venner. Han har en energisk utstråling på settet og er en fantastisk skuespiller.

Bisart i Hollywood I dag har Harington krympet til normal størrelse og vipper fornøyd på stolen. Han sammenligner handlingen i «Pompeii» med sitt eget liv:

- Rollefiguren min bor i slummen i London, han blir en slags liten gladiatorkjendis og så blir han hentet, akkurat slik skuespillere blir hentet i filmbransjen, og tatt med til Pompeii, et slags gladiatorenes Hollywood.

- Hvordan var overgangen til Hollywood for deg?

- Helt bisarr. Jeg fikk blant annet en stylist, som har plukket ut antrekket mitt i dag, gliser Harington, som har på seg en kort, svart motorsykkeljakke.

- Hva er baksiden av berømmelsen?

- At jeg er så mye borte fra vennene mine. Når jeg kommer tilbake til London og ikke har sett folk på en stund, så behandler de meg annerledes.

Gutten som ble stjerne over natten med «Game of Thrones» bedyrer at han ville vært minst like lykkelig som sceneskuespiller i England.

- Ikke like rik, men like fornøyd, sier han, med et skjevt smil.

- Hva brukte du din første «Game of Thrones»-lønning på?

- Jeg spanderte guttetur på tre venner til Amsterdam. Men det var nyttår, det ble en del fyll, og jeg husker lite.