Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk melding om egen død: - Sjokkert

Feil bilde ble vist da avdøde André Previn skulle hedres under årets Emmy-utdeling. Nå beklager produsentene.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 731056179


Varnish cache server

IKKE DØD: Hvert år hedres kultur- og underholdningsprofiler som har gått bort under Emmy-prisens innslag «In Memoriam». I år skjedde det derimot en liten glipp. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Hvert år hedres kultur- og underholdningsprofiler som har gått bort under Emmy-utdelingens innslag «In Memoriam». I år sto den tysk-amerikanske komponisten og dirigenten André Previn på lista. Previn gikk bort i februar, i en alder av 89 år.

Musikeren var den fjerde til å bli hedret på storskjerm mens Halsey framførte låten «Time After Time», etter store navn som John Singleton og Doris Day.

Det var bare ett problem. Bildet som ble vist var ikke av Previn, men av dirigentkollega Leonard Slatkin (75) - som er høyst levende, og fortsatt jobber som musikksjef for Detroits symfoniorkester.

Dette melder blant annet The New York Times.

Legger seg flate

Nå beklager Emmy.

- Produsentene bak den 71. Emmy-prisen, Television Academy og Fox beklager denne feilen dypt. Den er nå rettet opp på prisens nettsider, skriver de i en uttalelse gjengitt av avisa.

Slatkin selv tar feilen med knusende ro.

- Jeg ser at Emmy brukte et bilde av meg i stedet for André Previn. André fortjener bedre. Jeg hadde muligheten til å introdusere ham da han mottok The Kennedy Center Honors-prisen. Kanskje er dette revansje for noen av historien jeg fortalte om ham. Hvil i fred, André, skriver han på sin Twitter-side.

Han gjestet også det amerikanske kveldsshowet The Jimmy Kimmel Show mandag kveld.

- Mitt første spørsmål er: Er du død? spurte Kimmel.

- Nei. Selv om noen av mine dirigentkolleger sikkert skulle ønske det. Jeg ble ganske sjokkert da jeg så at de i forsøket på å ønske Previn det beste, ønsket meg det verste, svarte Slatkin, til latter fra publikum.

Han fortalte at meldingene hadde strømmet inn på telefonen hans.

- Det fikk meg til å undre. Hvorfor sender de meg meldinger hvis de tror jeg er død?

- Ler

Previn og Slatkin kjente hverandre godt, og Slatkin sa han var bedrøvet over at kollegaen ikke ble husket som han burde. Likevel tror han vennen ville tatt det hele med et smil:

- André vrir seg ikke i grava, han bare ler, sa Slatkin til Kimmel.

Previn var en profilert jazzpianist, og sto bak musikken til en rekke filmer. Han ble selv Emmy-nominert seks ganger gjennom karrieren sin. Ifølge Variety har han vunnet hele åtte Grammy-priser, i tillegg til fire Oscar, blant annet for å ha arrangert soundtracket til filmversjonen av musikalen «My Fair Lady»

Slatkin har selv vunnet tre Grammy-priser for innspillinger av klassiske verker, men har ikke jobbet med film og TV.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling