Fikk m@il - og barn

Turid (27) og Rolf Marvin (32) møttes via e-post for tre år siden. Nå er de gift og har fått cyberbabyen Lydia Marie (6,5 mnd.). I går så de filmen 'You've got m@il'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turid Mevold(27) sendte en e-post til Rolf Marvin 'Roffe' Bøe Lindgren(32) etter å ha lest hans frustrasjonsposting om kvinner på usenet, en internett-tjeneste for diskusjonsgrupper.

Rolf Marvin foreslo et 'RL-møte' (Forkortelse for Real Life, det virkelige liv) for å snakkes på ordentlig, og en uke etter var det full romantikk.

- I motsetning til andre cyberpar som funnet hverandre på nettet, forelsket vi oss i hverandre når vi møttes i virkeligheten, forteller Roffe.

Derfra gikk det radig:

Etter tre måneder kjøpte de seg leilighet, etter ett og et halvt år giftet de seg, og i dag er Lydia et bevis på at nettflørting gir resultater.

Begge var flittige debattanter på usenet, og hadde «sett» hverandre på diskusjonsgruppene. Inntrykkene de hadde måtte lages på nytt etter første RL-treff.

- Jeg hadde lagt merke til stilen på postingene hennes og syntes hun var kort og knapp. Trodde hun var 30 år, snerpete og mager. Da hun sa at jeg skulle se etter ei jente med musefletter og dunjakke, var det litt 'out-of-character', sier Roffe, som er forsker i Veriats.

- Men hun hadde de nydeligste øynene jeg hadde sett.

Chatter ikke

Verken Turid eller Roffe bruker chatgruppene i særlig grad.

- News er mer oversiktlig og reflektert. Dessuten er vanskeligere å utgi seg for noen andre enn den man er.

Hvor bør man gå for å flørte?

- Man finner gutta på usenet, jentene er på IRC, forteller Turid ,men minner om at usenet ikke er for sarte blomster:

- Tonen er tøff, men jeg liker sånt, sier bibliotekaren.

Møttes før

I filmen You've got mail, møtes Kathleen og Joe, uvitende om at det er e-postvennen de snakker med. Turid og Roffe tror ikke de ville blitt par om det ikke var for diskusjonsgruppa.

- Internett ga meg en sjanse til å bli kjent med Turid på mine egne premisser.

Den eneste sjansen de tidligere har hatt til å møtes var på et bokbad i 1992: Turid reiste seg og stilte et Pompel-og-Pilt-spørsmål. Roffe satt i den andre siden av salen, hørte spørsmålet, men så aldri kvinnen som snakket. Før han fikk e-post av henne tre år senere.

Caberbaby også på nett

Lydia har også fått seg et barnerom på nettet. Turid har laget hjemmesiden Lydias playground hvor bilder av cyberbabyen er lagt ut (http://www.geocities.com/Wellesley/Garden/8660/).

EKTE NORSK CYBERBABY: Lydia Maries foreldre sendte mail - og giftet seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer