TO MOTPOLER: Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam mener de har vidt forskjellige personligheter. Men begge elsker å synge om damer, og samtlige av låtene på deres nye album omhandler dette temaet. Foto: Nina Hansen
TO MOTPOLER: Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam mener de har vidt forskjellige personligheter. Men begge elsker å synge om damer, og samtlige av låtene på deres nye album omhandler dette temaet. Foto: Nina HansenVis mer

Fikk munnkurv av Beyoncé

Madcon måtte skrive under en taushetskontrakt for å møte drømmedama Beyoncé.

||| (Dagbladet):- Det sier litt om hvor langt vi har kommet i bransjen, når vi må skrive kontrakt med folka vi skal møte, sier Tshawe og bryter ut i latter.

Da Madcon nylig var i USA, ble de ringt opp av Beyoncé som trengte hjelp til litt koring. Men superstjerna ga dem munnkurv, og alt gutta kan si er at «det gikk bra».

- Vi lever i vår egen drøm, sier Yosef, og tenker på hvor langt de har nådd på de tjue åra de har holdt sammen.

12 låter om damer Med slik suksess følger det damer. Og damer er viktig for gutta, så viktig at samtlige av låtene på deres nye album «Contraband» handler om dem.

- Før kritiserte jeg r&b-sangere fordi de sang så mye om kvinner. Men etterhvert som vi har blitt mer modne kan vi bare ikke få snakket nok om disse kvinnfolka, forklarer Tshawe.

Det er tilsynelatende få fellestrekk mellom «brødrene» i Madcon. Mens Yosef har blitt pappa og beskriver det som trist å være bort fra sønnen, er Tshawe fri og frank og har kun katta å svare til.

DISNEY: Madcon legger ikke skjul på at musikken deres favner bredt, og beskriver seg selv som et «Walt Disney»-band. Foto: Nina Hansen
DISNEY: Madcon legger ikke skjul på at musikken deres favner bredt, og beskriver seg selv som et «Walt Disney»-band. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Vi har veldig forskjellig personlighet. Mens Yosef har utviklet seg til å bli en familiemann har jeg kompensert ved å bli enda mer rockestjerne, sier Tshawe, og ler.

- Finne den rette Tshawe beskriver Yosuf som «ansvarlig», mens Yosef på sin side karakteriserer Tshawe som en «fri sjel».

- Det er jo ikke om å gjøre å knulle mest i verden, men om å finne den rette. Og er det ikke den rette, så hopper man videre, sier Tshawe om sitt forhold til damer.

Og i løpet av denne letinga har det utvilsomt dukket opp noen morsomme situasjoner. Som den gangen Tshawe lurte på hvor han hadde fått et nummer på mobilen sin fra, og sendte en melding.

- Hun svarte «i senga»!

Kritiserer saueflokken I det siste har Madcon endt opp i mange absurde situasjoner. Nå namedropper de møter med artister som Black Eyed Pies og Snoop Dogg.

Men til tross for at Madcon sikter seg inn på det amerikanske platemarkedet, vil de ikke bli som mange av de amerikanske raperne.

- Det gjelder å være seg selv og ikke en del av den sauekulturen som preger hiphopmiljøet i USA. Jeg skjønner ikke hvorfor de har solbriller på klokka tre om natta. Det ser så slitsomt ut å holde den «posen» hele tida, sier Tshawe.

Og gutta hevder at suksessen fortsatt ikke har gått dem til hode.

- Det er litt for seint å bli rasshøl nå, forklarer Yosef.

«Walt Disney»-band Parallellt med suksessen har Madcon fått kjeft for å ha beveget seg mer mot pop-sjangeren. Det driter de i.

- For meg finnes det ingenting negativt med å nå et bredt spekter, sier Yosef.

- Vi har jo blitt et «Walt Disney»-band, hvor alle generasjoner kommer på konsert. Til og med bestemor, utbryter Tshawe fornøyd.