Fikk ny kontrakt

Det begynte med guttedrøm og storkontrakt. Og endte med USA-fiasko. Men Babel Fish nekter å gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå satser bandet med fornyet optimisme og kontrakt med den norske underavdelingen av Warner Music. Dermed er et tre og et halvt år langt amerikansk eventyr/mareritt over for de norske musikerne.

Bandet som 20. november 1997 fikk storkontrakt med prestisjelabelen Atlantic, opplevde at plata deres ble liggende på selskapets New York-kontor for godt - uten å bli gitt ut i USA.

- Befriende

- Det er vanvittig at albumet vårt aldri kom ut i statene, men til slutt føltes det befriende å komme seg ut av kontrakten, sier vokalist og gitarist Tarjej van Ravens.

«Babel Fish» solgte pene 20000 i Norge. Den ble også gitt ut i flere andre land. Men altså ikke i landet der de hadde kontrakt.

- For utenforstående er det vanskelig å forstå hvordan man kan få en kontrakt, for så aldri å bli gitt ut?

- Ja, det oppleves ganske sært fra vårt ståsted også. Vi har fått en masse mer eller mindre gode forklaringer. Men kanskje de var ute etter et avskrivningsprosjekt? Det er ikke noe ukjent fenomen i musikkbransjen, sier van Ravens. Og legger til:

- Atlantic hadde nok tro på oss i utgangspunktet. Men helt bevisst gir de store selskapene kontrakt til flere artister enn de har tenkt å gi ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer