Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk nytt liv på direkten

Med tårer i øynene kunne Asbjørn Olaussen (52) i går kveld gi sin redningsmann en takknemlig klem. - Du har gitt meg et nytt liv, sa han til en like rørt Øystein Kleiven, som spontant åpnet lommeboka da han hørte Olaussens historie på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olaussen var gjest i «Holmgang» på TV2 i går kveld, der han fortalte om livet i smertehelvetet etter en bilulykke for to år siden. For 70000 kroner kan Olaussen få den operasjonen han trenger for å slippe smertene. Øystein Kleiven ble så engasjert da han så Olaussen på tv at han spontant ringte til TV2 og donerte de 70000 kronene.

- Jeg har aldri kjent en større glede enn jeg gjør i kveld. Nå kan jeg begynne å leve igjen, sa Olaussen rørt da han fikk treffe Kleiven etter programmet.

Overrasket

Øystein Kleiven er pensjonert fotograf, og ingen rik mann.

- Jeg hadde tilfeldigvis noen kroner på konto, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre å bruke dem på enn til å hjelpe et medmenneske. Jeg ble så forbannet da jeg så politikerne bortforklare alle spørsmål, samtidig som det sitter et menneske ved siden av dem som trenger hjelp. Jeg håper de gikk hjem med en flau smak i munnen, sier Kleiven.

Olaussen stilte motvillig opp i «Holmgang» for å gi smertepasientene et ansikt.

- Jeg hadde aldri forventet at noe som dette kunne skje. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå at jeg virkelig skal få operasjonen, sier han.

Han har fått avslag fra staten på søknaden om å få operere inn en smertepumpe i ryggmargen.

Etter at «Holmgang» gikk av lufta, sto ikke telefonene stille, verken hos Olaussen eller Kleiven. Begge håper at de har bidratt til å skape debatt rundt bruken av helsemidlene i Velferds-Norge.

- Nå må også politikerne skjønne at vi må åpne lommeboka og hjelpe dem som virkelig trenger det. De må slutte å snakke over hodene på folk, mener Kleiven.

- Gledelig

Kjell Magne Bondevik var en av politikerne som deltok i «Holmgang» i går.

- Det er gledelig at Asbjørn Olaussen nå får hjelp, men normalt er det helsevesenet som skal ta seg av slike saker. Det private vil alltid supplere det offentlige, men utfordringen ligger i å bygge ut et offentlig helsevesen som er bra nok, sa Bondevik.

Programleder for «Holmgang», Oddvar Stenstrøm, er gammel kollega av Øystein Kleiven fra de begge jobbet i Dagbladet på 70-tallet. Også han ble rørt av Asbjørn Olaussens historie.

- Vi har hatt en del saker i «Holmgang» som har fått politiske konsekvenser, men jeg har aldri opplevd noe som dette. Jeg er glad på Olaussens vegne, sa Stenstrøm.

LYKKE-TÅRER: - Du har gitt meg livet i gave, sa Asbjørn Olaussen (t.h.) til Øystein Kleiven.