Fikk oppfylt 60-årig guttedrøm

I morgen fyller TV2-sjef Kåre Valebrokk 60 år. Like lenge har han måtte vente på å få guttedrømmen oppfylt: Å rase rundt i Forsvarets panservogn. I kveld får du se det på TV.

I årevis har den bilgale TV2-sjefen (59) fortalt til sine nærmeste om den uoppfylte guttedrømmen. Bak hans rygg gikk barna til Valebrokks kolleger og fortalte om pappas hemmelige ønske.

TV2 fikk Forsvaret på tråden, og dermed var avtalen i boks.

Torsdag dro Valebrokk sammen med sine barn, samt programleder Dorthe Skappel, til Rena for å råkjøre på Forsvarets øvingsområde i Østerdalen.

Skutt

I kveldens utgave av «God Kveld, Norge» får du se en militærkledt Valebrokk kjøre tanks like godt i virkeligheten som i journalistikken.

Fullt så bra gikk det ikke da Valebrokk fikk prøve Forsvarets moderne simulator for angrep med skytevåpen. Her endte skyteøvelsen med at Valebrokk ble skutt i filler...

Da gikk det langt bedre på Continental i går, da TV2s eiere og ledelse hyllet sjefen med mottakelse sammen med nesten 200 gjester.

Stum Valebrokk

Her var politikervenner som Kristin Halvorsen og Per-Kristian Foss, NRK-toppene Einar Førde og Torger Reve, kjendiskolleger fra TV2, og Oslo-redaktørene Einar Hanseid, Harald Stanghelle og Bernt Olufsen og mange mediejournalister. Samt flere av TV-kanalens forretningsforbindelser.

Den nærmeste familien var også på plass da Valebrokk på storskjerm fikk se sitt liv i en eksklusiv TV-kavalkade. TV2 hadde nemlig laget eget TV-program for sin meget populære sjef.

For en gang skyld ble Valebrokk stille da han fikk gaven fra sine medarbeidere i TV2: En modellseilbåt fra 1885, kjøpt på antikvitetshandel i London. Den passet feinschmeckeren Valebrokk midt i blinken.

Rørt Førde

- Du har langt mer å by på enn øl og en dram til lutefisken, sa eksstyreformann Jan Erik Knarbakk, som siktet til både program- og pengeflyten i pengemaskinen TV2.

Om feiringen på selve dagen i morgen sa Valebrokk følgende:

- Den blir privat og meget rolig. Jeg må være klar til en hard arbeidsdag på mandag!

FULL RULLE: Med panservogn suste Kåre Valebrokk rundt på Rena denne uka. Programleder i «God kveld, Norge» Dorthe Skappel fikk være med på prøveturen.