Fikk oppringing av Putin - og denne gangen er det ingen spøk, bekrefter Kreml

Presidenten sier ja til å snakke om homofiles rettigheter.

FIKK TELEFON:  Elton John har oppfordret Vladimir Putin om å ringe han, og nå er artisten bønnhørt. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FIKK TELEFON: Elton John har oppfordret Vladimir Putin om å ringe han, og nå er artisten bønnhørt. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det har vært mye rabalder rundt en mulig telefonsamtale mellom artist Elton John og Russlands president Vladimir Putin.

Det hele startet etter at den kjente, homofile artisten oppfordret Putin om å ringe han for en samtale om presidentens «latterlige holdning til homofile».

I Russland er likekjønnet ekteskap forbudt, samme er det myndighetene kaller «homofil propaganda».

Ble oppringt av komikere Etter oppfordringen skal Elton John ha fått en angivelig telefonsamtale fra det russiske statsoverhodet, og artisten la ut et takkebilde i sosiale medier. Men oppringingen viste seg å være en spøk gjennomført av en russisk humorduo ved navn Vovan og Lexus.

Men nå skal Putin ha ring Elton John, på ordentlig, skriver The Guardian.

- Har ringt Den russiske presidentens talsmann, Dmitrij Peskov, skal ha fortalt pressen at Putin snakket med Elton John på telefon torsdag. Da skal Vladimir Putin ha bedt om tilgivelse for at de russiske komikerne hadde ringt i presidentens navn.

- Putin ringte ham og sa: «Jeg vet at du ble lurt av disse telefongutta, ikke bli fornærmet, de er ufarlige, men det unnskylder dem selvfølgelig ikke, sa Peskov ifølge The Guardian, og fortsatte:

- Og Putin sa han vet hvor populær artist Elton John er. Om de i framtida får det til å passe, skal presidenten være klar til å møte ham og diskutere eventuelle spørsmål som interesserer ham.

The Guardian skriver at Putin med den nye samtalen glatter over noe av den pinlige oppmerksomheten rundt telefonspøken. Avisa spekulerer i om presidenten gjør dette for å få goodwill i Vesten før han skal holde tale i FN mandag.

Putin fortsetter derimot sin harde linje overfor homofile.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram