Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk panikk under innspilling

I «Hver gang vi møtes» åpner Chris Holsten opp om en barndom med mye ansvar.

VIL IMPONERE: Chris Holsten ønsket å bevise de andre artistene at han hadde noe å gjøre på «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
VIL IMPONERE: Chris Holsten ønsket å bevise de andre artistene at han hadde noe å gjøre på «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

26 år gamle Chris Holsten har herjet hitlistene de siste årene med låter som «Mexico», «All about you», «Happy tears» og har blant annet vært med i «Stjernekamp». Nå er han aktuell i den niende sesongen av «Hver gang vi møtes».

- Jeg har hatt det helt magisk. Man kjenner selvfølgelig på en følelse av at man vil prestere. Jeg er 26 år og eldstemann i programmet fyller snart 60. Han har turnert like lenge som jeg har levd. Derfor var viktig for meg å bevise at jeg hadde noe der å gjøre, sier Holsten til Dagbladet.

Tidlig voksen

I forkant av innspillingen hadde Holsten garantert kompisene at det ikke kom til å bli noen gråting på TV. Der tok han feil.

- Jeg begynner jo å sutre med én gang på «min» kveld. Jeg som lovte gutta at det ikke skulle bli noen tårer. Man blir helt tatt av alle følelsene, spesielt når jeg snakker om søsteren min eller farfar. Da sliter jeg, sier han.

Holsten sin søster Therese er funksjons- og utviklingshemmet. Det gjorde at lillebror Chris fikk mye ansvar, og måtte tre inn i rollen som storebror.

- Hun trenger hjelp til det meste. Rollen innebar et mye større ansvar enn det andre barn hadde. Jeg fikk et helt annet perspektiv på ting, og man kan si at jeg ble veldig tidlig voksen, sier Chris Holsten til Dagbladet.

- Gledestårer

På lørdag er det Holsten som skal hylles av sine kolleger. Aslags Haugens tolkning av låten «Happy tears» gjorde at Holsten ikke klarte å holde tårene tilbake, til tross for løftet til kompisene.

TOK TIL TÅRENE: Det ble for vanskelig å holde tårene tilbake for Chris Holten da Aslag Haugen tolket hans låt «Happy tears». Foto: Dagbladet.
TOK TIL TÅRENE: Det ble for vanskelig å holde tårene tilbake for Chris Holten da Aslag Haugen tolket hans låt «Happy tears». Foto: Dagbladet. Vis mer

- Jeg sliter alltid med å fullføre den låten selv. Den oppsummerer på en måte forholdet mellom Therese og meg. Når Aslag tolket den så rant det over for meg. Det var som om han gjorde låten for søsteren min og meg. Men det var gledestårer, sier Holsten.

Den unge artisten fra Lillestrøm har selv fått mye skryt for sin tolkning av Odd Nordstogas låt «Ein farfar i livet». Tolkningen hadde en spesiell betydning for Holsten.

- Jeg kjente ekstra på det. Den låten er en nasjonalskatt og man skal ikke kødde med det. Det var vanskelig å finne en balansegang mellom låtens essens og meg som artist, sier han.

Under framføringen tok Holsten med sin egen farfar på trekkspill.

- Han syntes det var superstas. Vi har aldri gjort noe musikalsk sammen før. Han nærmer seg 90 år, så det var fantastisk at vi fikk gjøre det sammen. Det er mitt beste minne fra innspillingen, sier han.

NY VERSJON: Chris Holsten tok med sin egen farfar på 87 da han tolket «Ein farfar i livet» på Odd Nordstogas dag i den niende sesongen av «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer

- Mørk kjærlighetshistorie

Men Holstens opphold var ikke uten komplikasjoner. Midt under innspillingen forsvant stemmen.

- Jeg hadde noen festivaljobber samtidig som vi spilte inn programmet. En morgen så våknet jeg opp uten stemme og fikk helt panikk. Jeg banket på døren til Frida Ånnevik for å få hjelp. Hun er utdannet sangpedagog, og fikk vist meg alle teknikkene som jeg ikke kunne fra før. Hun ble på en måte som en storesøster, sier han.

I «Hver gang vi møtes» tolker Holsten flere låter på norsk, noe han sier var ukomfortabelt til å begynne med.

- Jeg har aldri sunget på norsk før. Jeg gruet meg veldig til det. Å gjøre noe på eget språk er veldig nakent og personlig. Jeg synger mye på norsk i programmet, og man skal ikke se bort fra at det blir noen utgivelser på norsk fra meg i framtiden, sier han.

Det er likevel på engelsk artisten synger på sin nyeste låt «Wish I Never Met You». Låten er basert på Holstens siste måneder på kjærlighetsfronten.

- Det er en mørk kjærlighetshistorie. Låten handler om å komme seg videre etter et brudd, hvor man forsøker å møte nye mennesker, men man ser bare ansiktet til eksen hos alle man møter.