MISFORSTÅELSE: James Wood tar på seg skylden for at det i eiendomsprospekt står at han selger fordi han vil pensjonere seg fra skuespilleryrket for å få et enklere liv. Foto: NTB Scanpix
MISFORSTÅELSE: James Wood tar på seg skylden for at det i eiendomsprospekt står at han selger fordi han vil pensjonere seg fra skuespilleryrket for å få et enklere liv. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fikk plutselig beskjed om at hadde pensjonert seg som skuespiller. Men det stemte ikke ...

James Woods tar selv på seg skylda.

– Det stemmer ikke, men det er min feil.

Det sier Hollywood-skuespilleren ifølge nettstedet chicagotribune.com.

Woods er kjent som skurk i «Once Upon a Time in America» – og fra filmer som «Salvador» og «Ghosts of Mississippi», som han ble Oscar-nominert for.

«Ei eiendomsblekke»

SKURK: James Wood har hatt mange skurkeroller - her i et fem år gamelt bilde før han ble helt grå i håret. Foto: NTB Scanpix
SKURK: James Wood har hatt mange skurkeroller - her i et fem år gamelt bilde før han ble helt grå i håret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den 70 år gamle skuespilleren har deltatt i en rekke tv-serier og filmer gjennom nesten en 50 år lang karriere. Men at han skulle annonsere at han legger opp som skuespiller i Providence Journal to People, en avis for eiendomsmeklere, gikk ikke upåaktet hen i helga.

– Min karriere skal ikke ende som en utlysning i ei blekke for salg av eiendommer, sier Woods til avisa.

James Woods er fortsatt ikke helt sikker på hvordan meldingen om slutten på hans skuespillerkarriere havnet i en liten, lokal eiendomsavis i Rhode Island. Men han er ganske sikker på at det er hans egen feil.

James Woods har fått mange tilbakemeldinger:

– Jeg ble oppringt av min agent, som spurte om jeg var blitt pensjonist. «Jeg tror ikke det, er jeg? svarte jeg», sier han videre.

Et enklere liv

Det hele begynte med at Woods, som eier en rekke hus og eiendommer, skulle legge ut et feriehus ved en innsjø i Exeter, Rhode Island, for salg. Huset ble denne uka annonsert til en pris av 1,39 millioner dollar.

I forkant hadde Woods et møte med eiendomsmekleren, Allen Gammons, for å lage et salgsprospekt.

Woods forklarte at han ville bli «kvitt noen eiendommer på sine eldre dager», som i prosjektet ble til: «Den lenge Rhode Island-bosatte og Warwick Pilgrim High School-utdannete James Woods, en veteran med nesten 150 filmer og tv-programmer, har pensjonert seg fra underholdningsbransjen og selger sin eiendom for å få et enklere liv.»

Gjort til latter

– Eiendomsmekleren leste det opp for meg, men jeg hørte tydeligvis ikke etter og godkjente det han skrev, sier Woods.

På Twitter, hvor Woods skriver mye mindre om film enn konservativ politikk, blir han nå offer for fleip og latter.

«Har ikke han ikke pensjonert for flere tiår siden» skriver noen, men andre lurer på om han også kunne pensjonere seg fra sosiale medier.

James Wood smiler av alle ryktene rundt hans avgang, og legger til at han gjerne filmer igjen – hvis det dukker opp en passende rolle.

– Ingen skuespiller pensjonerer seg fra filmbransjen, sier han.