Fikk pris for å snakke trøndersk

Ingrid Bolsø Berdal fikk årets Dialektpris fordi hun lot sin trønderdialekt få fritt spillerom i filmen «Fritt Vilt».

– Gjennom å spille på trøndersk i suksessfilmen «Fritt vilt» har hun vist at norske filmhelter ikke trenger å snakke bokmål, sa Jens Kihl, leder av Norsk Målungdom, under prisutdelingen i går.

Han var spesielt glad for at prisen gikk til en kvinne i år.

– Flere undersøkelser tyder på at jentene lettest gir opp dialekten. Derfor er det ekstra stas å få gi prisen til en kvinne som har flyttet hit til Oslo, men som holder knallhardt på dialekten sin, sa Kihl i gratulasjonstalen. 

Prisen ble delt ut på Det Norske Teatret, som er arbeidsplassen til Ingrid Bolsø Berdal. 

– Jeg har kjempet et par kamper for å få bruke trøndersk, og det er fint å vite at det blir satt pris på, sa en stolt prisvinner.

Ingrid Bolsø Berdal (27) kommer fra Inderøy i Nord-Trøndelag. Hun har spilt både i filmer, på tv og på teaterscenen.

(NTB)

Les også: Skal lage «Fritt vilt 2»

FIKK PRIS FOR DIALEKTBRUK: Ingrid Bolsø Berdal, som er fra Inderøy i Nord-Trøndelag, snakket trøndersk i «Fritt vilt». Det skal hun mest sannsynlig også gjøre i oppfølgeren. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FIKK PRIS FOR DIALEKTBRUK: Ingrid Bolsø Berdal, som er fra Inderøy i Nord-Trøndelag, snakket trøndersk i «Fritt vilt». Det skal hun mest sannsynlig også gjøre i oppfølgeren. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
DET SER LOVENDE UT: Ingrid Bolsø Berdal (til venstre) og Victoria Winge i en scene fra den norske skrekkfilmen «Fritt vilt». Den ga henne blant annet en Amanda-pris, og nå også dialektpris.
KVINNE MOT STRØMMEN: Kvinner er dårligst til å holde på dialekten sin. Derfor var målungdomsleder Jens Kihl ekstra glad over å gi Dialektprisen 2007 til en kvinne. <a href="http://www.nynorsk.no/nmu/dialekt/dialektpris07.shtml">Les mer</A>.