Fikk råd av McCartney

The Voice-favoritten fikk råd av Beatles-legenden. I kveld synger hun for bestevenninna.

Går hun videre?: «The Voice»-favoritten Monika Blomeid synger «Some Die Young» av Laleh i kveld. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
Går hun videre?: «The Voice»-favoritten Monika Blomeid synger «Some Die Young» av Laleh i kveld. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

- Det var en veldig spesiell opplevelse. Jeg satt bak pianoet og sang, og han sto rett foran meg med teksten og fulgte med, sier Monika Blomeid (24).

Oddsfavoritt Blomeid er storfavoritt i sangkonkurransen «The Voice» på TV2. Forrige uke sa mentor Magne Furuholmen at «Monika spiser de andre deltakerne til frokost», og i går ble hun tildelt soleklart lavest vinnerodds av bettingselskapet Unibet.

Men det er ikke første gang Blomeid får skryt fra en musikklegende.

- Behold særpreget For to år siden uteksaminerte hun fra Liverpool Institute og Performing Arts, og fremførte hun den egenkomponerte låta «Madame» for Beatles-legenden Paul McCartney.

- Det virket som han likte sangen, og det var inspirerende. Han sa til meg at jeg aldri måtte la noen ta fra meg det originale i musikken min, og at jeg måtte ta vare på særegenheten i stemmen, sier hun.

Sendes live Dagbladet møter Blomeid i forkant av prøvene til kveldens sending fra Chateau Neuf. Fra nå av blir konkuransen direktesendt, og seerne kan for første gang være med å bestemme hvem som går videre, og hvem som må pakke kofferten. 

Til tross for favorittstempelet er det bare et par dager siden hun tvilte på om hun ville klare å synge under den første livesendingen.

Mistet stemmen - Du skjønner, jeg har vært veldig forkjøla den siste uka, og i helgen hadde jeg ikke stemme i det hele tatt. Men jeg har fått masse ingefær og honning og te, så nå tror jeg det skal gå bra.

- Føler du deg trygg på at du går videre?

- Nei nei. Nivået her er vanvittig høyt, og det er umulig å spå hvordan det går. Det kan godt hende jeg ryker på «hue og ræva» ut, men det hadde jo vært enormt gøy om jeg gikk videre.

Synger for venninna Når Blomeid går på scenen i kveld skal hun fremføre låta «Some Die Young», av den svenske artisten Laleh.

- Den har et godt driv og høres kanskje glad ut, men det er en mørk tekst. Den handler jo om... Ja, at noen dør for tidlig. Når du har opplevd død på nært hold blir det en veldig sterk låt. Besteveninna mi mistet faren sin i påsken, og i kveld synger jeg for henne.

- Ekstremsport - Blir du nervøs av å tenke på at 700 000 kommer til å se deg live?

-Ja, selvfølgelig. Men det blir liksom ikke virkelig før jeg går på scenen, og da fokuserer kun på det jeg skal gjøre. Jeg glemmer alt som foregår rundt meg med kameraer og publikum. Ofte er jeg helt i tåka når jeg er ferdig å synge.

- Nå høres du ut som en idrettsutøver.

-Hehe. Jeg vet det. Men «The Voice» er virkelig en slags ekstremsport.

Favorittene samlet hos Magne I følge Unibets vinnerodds er alle de tre største favorittene i «The Voice», Blomeid, Shaun Bartlett og Marius Beck, samlet på laget til mentor Magne Furuholmen.

De to andre på Furuholmens lag er Marianne Pentha og Martin Halla.

Kun tre av de fem går videre fra kveldens sending, men hverken Pentha eller Halla angrer på at de valgte Furuholmen som mentor.

- Jeg tenkte «dette blir vanskelig» når jeg så resten av laget til Magne, men jeg tror nivået er like høyt hos de andre mentorene også, sier Pentha.