Fikk reddet Banksy-bilde fra renholdsarbeidere

Journalist grep inn mot graffitifjernere.

REDDET KUNST: Ikke alle setter pris på gatekunst. Dette Banksy-bildet er fra Toronto, men du kan se mange bilder av Hastings-bildet her. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
REDDET KUNST: Ikke alle setter pris på gatekunst. Dette Banksy-bildet er fra Toronto, men du kan se mange bilder av Hastings-bildet her. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||En journalist i den sydlige britiske lokalavisa Hastings Observer tok forrige uke grep mot kommunens renholdsarbeidere - og reddet på den måten et Banksy-gatemaleri fra å bli overmalt.

Richard Morris fikk en telefon fra en oppildnet kunstkjenner som hadde snublet over kunstverket langs stranden, og samtidig sett en gruppe grafittifjernere nærme seg.

Morris kastet seg på telefonen til kommunestyret, og fikk på den måten hindret at maleriet, som forestiller en liten jente som bygger Tesco-sandslott, ble fjernet for godt.

- Så snart vi hørte at det var en Banksy, ble alle oppildnet - spesielt siden denne byen nå avholder sin årlige kunstfestival. Samtidig har byen en nulltoleranse for graffiti, så jeg tok raskt en telefon til rådhuset for å få dem til å avslutte arbeidet, sier Morris til holdthefrontpage.co.uk.

Han forteller at han ikke umiddelbart ble møtt med samarbeidsvilje:

- Til å begynne med virket det som om kunsten kunne bli vasket vekk, men jeg klarte å overbevise dem om å vente til vi fikk verifisert at det er ekte.

Det tok ikke lang tid før det var gjort. Nyheten om maleriet spredde seg raskt, og Banksys nære venn Ben Eine kunne bekrefte at det var et ekte maleri utført av den anonyme kunstneren som har blitt verdenskjent for sine gatemalerier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer