Fikk rollen på fødestua

Lena Kristin Ellingsen fikk sønnen Ivan og en av hovedrollene i Nils Gaups nye film samme dag. Se de første bildene fra filmen.

OPPTAK: Innspillingen av NIls Gaups nye film Glassdukkene er i full gang i Tromsø, og skal være ferdig i løpet av 25 dager. Her er hovedrolleinnehaverne Lena Kristin Ellingsen og Stig Henrik Hoff ved Prestvannet i Tromsø. Fotograf Peter Mokrosinski til venstre. Foto: Ingun A. Mæhlum
OPPTAK: Innspillingen av NIls Gaups nye film Glassdukkene er i full gang i Tromsø, og skal være ferdig i løpet av 25 dager. Her er hovedrolleinnehaverne Lena Kristin Ellingsen og Stig Henrik Hoff ved Prestvannet i Tromsø. Fotograf Peter Mokrosinski til venstre. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den døde studenten Lise Beck ligger på en presenning på bakken, miniskjørtet og toppen er dekket av ei boblekåpe. Den erfarne etterforskeren Aslak Eira, spilt av Stig Henrik Hoff (48), står bøyd over henne med en alvorlig mine.

Sola truer med å sprenge gjennom skydekket og skape trøbbel for filmcrewet, som startet dagen med regn. Da sola forsvinner er fotograf Peter Mokrosinski, som står bak både Millenium-filmene og Wallander-serien, klar med kamera. Her er ingen tid å miste. Spilles inn i Troms I løpet av 25 innspillingsdager i Troms skal Jorun Thørrings bok «Glassdukkene» bli til den første av tre filmer med den samiske etterforskeren i hovedrollen. De to neste skal spilles inn i løpet av 2014, og det totale budsjettet er på over 45 millioner kroner.

-Den store forskjellen på denne historien og andre krimhistorier er at den utspiller seg i nord. Dette er en sjanger som lever av eksport, og vi konkurrer med de beste i Europa. Da må vi by på noe annet enn storbykrim. Her er det omgivelsene som gjør historien interessant, det eksotiske og det samiske aspektet gjør at vi skiller oss ut. Naturen her er unik, sier produsent Tomas Backström.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer