Fikk satiretegning fjernet

Teamet til Donald Trump skal ha tatt grep mot den kjente illustratøren Nick Anderson.

KAMPKLAR: Donald Trump sier at han ikke skyr noen midler, så lenge de er innenfor loven, med Twitter. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Donald Trump er en barnslig wannabe-autoritær, sier den kjente avistegneren i The Washington Post, Nick Anderson, til The Guardian.

- Han er en hykler som klager over at ytringsfriheten hans innskrenkes på Twitter, samtidig som han aktivt undergraver andres ytringsfrihet, raser Anderson.

Fjernet tegning

Bakgrunnen for tiraden er at Anderson for noen uker siden lastet opp en bitende satiretegning av USA-president Donald Trump på nettbutikken han disponerer hos Redbubble.

Tegningen «The Trump Cult» gjør blant annet narr av presidentens uttalelser om at inntak av rensemidler kunne hjelpe mot coronaviruset. Den har også referanser til malariamedisinen Trump har gått på den siste tida, samt det berømte uttrykket «drink the Kool Aid», som stammer fra Jonestown-massakren.

Gikk til aksjon

Dette likte gjengen som jobber med å få Trump gjenvalgt svært dårlig. Anderson hevder at de, under påskudd om at tegningens røde MAGA-capser bryter med Trump-kampanjens opphavsrett, fikk tegningen rapportert, noe som resulterte i at Redbubble fjernet produktet.

Det fikk Anderson og flere ytringsfrihetsorganisasjoner til å se rødt. De kjempet mot avgjørelsen, og for to dager siden la Redbubble seg flat, beklaget og informerte om at «The Trump Cult» var «tilbake i hyllene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer