<strong>SEXMELDING:</strong> Skuespiller Josefin Ljungman deler en melding fra en svensk filmregissør. Foto: Scanbox / Faksimile Facebook
SEXMELDING: Skuespiller Josefin Ljungman deler en melding fra en svensk filmregissør. Foto: Scanbox / Faksimile Facebook Vis mer

Fikk sextilbud fra mannlig regissør

«Fatso»-stjerna ble tilbudt rolle i svensk film: «Jeg har alltid ønsket å slikke deg.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Bør jeg takke ja til dette, spør den svenske skuespilleren Josefin Ljungman sarkastisk i et innlegg på sin Facebook-side.

Der deler hun et tilbud hun hevder å ha mottatt fra en mannlig regissør:

«Hei Josefin! Hør her: Jeg skal lage en oppfølger til filmen min. Om en person som utsettes for samme «undersøkelse» som hovedpersonen i «A Clockwork Orange». Jeg trenger vakre kvinner. Som IKKE viser ansiktene sine. Kun kropper. Da er det jo mest behagelig med kvinner man kjenner. Det gis naturligvis kompensasjon. 3500 per dag. Kunne du vært interessert?

Avslutningsvis føyer regissøren til:

«Jeg har alltid ønsket å slikke deg. Helst bakfra. I 69-stilling. Og da synes du jo virkelig ikke.»

Taushetskultur Ljungman, som blant annet spiller en av hovedrollene i norske «Fatso» og har en rolle i den svenske storfilmen «Arn - Tempelridderen», delte meldingen i anonymisert form for å eksponere det hun mener er en taushetskultur rundt sextrakassering i filmbransjen.

- Det triste er at jeg ikke ble så opprørt. Jeg tenkte mer «Javel, der var det en til». Det finnes så mange minner om lignende situasjoner, sier Ljungman til Expressen.

Skuespilleren skal selv ha kontaktet regissøren for å høre om meldingen var sendt av noen andre, men fikk til svar at den kom fra ham selv.

- Kanskje dette er bra for karrieren min, og kan lede videre til noe større, gode kontakter? Er lønna for høy? Noen tips om hvordan han skal løse regijobben fra plassen sin der bak - kanskje via en monitor, avslutter Ljungman lakonisk sitt Facebook-innlegg.

Også norsk problem Expressen viser til en undersøkelse utført av Sveriges Radio i 2010, som viser at annenhver svenske kvinnelige skuespiller har opplevd sextrakassering.

Også i Norge har det blitt avdekket at sextrakassering er noe skuespillere opplever oftere enn andre yrkesgrupper.

I 2010 viste en studie at 45 prosent av skuespillere hadde opplevd trakassering det siste halvåret, mot 18 prosent i resten av befolkningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer