Fikk sjokk av slakten

- Det var et sjokk å lese plateanmeldelsene i Dagbladet og VG, sier Benedicte Adrian om comebackplata som denne uka ble slaktet av riksavisene.

Hun forteller at anmeldelsene gjorde dem begge deprimerte, og at frokosten ikke smakte godt de dagene. Både Dagbladet og VG ga «Adrian/Bjørnov» terningkast to.

- Men da jeg hørte at Nordlys i Tromsø ga platen terningkast fem, steg humøret.

Sirkelen sluttet

- Jeg tror at de som ikke liker plata, hadde forventninger om noe annet. Jeg synger mindre dramatisk enn vanlig, og albumet er gjennomgående rolig og helhetlig.

- Plata minner om en mer moden utgave av debuten «Første akt» for 19 år siden. Har dere rykket tilbake til start?

- På en måte. Vi er mer voksne nå, så «Adrian/Bjørnov» kunne aldri vært oppfølgeren, men de har likheter. Jeg føler at sirkelen er sluttet med denne utgivelsen. Vi er begge 35 år, og plata er vel myntet på vår egen målgruppe; kvinner i 30 åra, sier Adrian.

De to kvinnene lever langt fra hverandre. Adrian er gift med en Air France-pilot og bor i Paris, mens Ingrid holder til i Oslo. De hadde heller ikke planlagt å gi ut plate sammen, men maktet ikke å skille lag - gjeldsbyrden etter londonoppsetningen av «Which Witch»-oppsetningen til tross.

Ny musikal?

- «Der kommer gjelda mi.» Den følelsen fikk vi bare av synet av hverandre. Vi skylder fremdeles et par millioner kroner, men det økonomiske er i ordnede former, sier Adrian.

Til tross for mye motgang, de to kvinnene har en imponerende vilje til å fortsatt kjempe. Adrian avslører at de ikke er fremmede for å gå til scenen igjen med musikal.

- Ingrid har stoff og kan skrive en musikal når som helst, men akkurat nå er det deilig å bare være oss to - uten et stort og dyrt ensemble.

HARD MEDFART: Comebackplata til Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov er blitt slaktet, men jentene lar seg ikke knekke av det.