Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk sjokk da datteren (13) måtte kjøpe produkter for 150 kroner for å få Erik og Kriss-autograf

- Vi prioriterer de som kjøper noe.

POPULÆRE: Den populære rap-duoen Erik og Kriss sto i går på scenen på Sirkus Shopping. Bildet er fra TV 2s artistgalla tidligere i år. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
POPULÆRE: Den populære rap-duoen Erik og Kriss sto i går på scenen på Sirkus Shopping. Bildet er fra TV 2s artistgalla tidligere i år. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Blogger og kommunikasjonsrådgiver ved NTNU, Hege Tunstad, opplevde en snodig episode da hun tok med barna på gratiskkonsert med Erik og Kriss på Sirkus Shopping i Trondheim.

I blogginnlegget «Sirkus uten samvittighet» skriver hun om hvordan hun tok med seg barna på tretten og 6 på konserten. Etterpå ville seksåringen gjerne ha autograf, men syntes det var litt vel tøft å møte heltene. Dermed fikk trettenåringen jobben med å stille seg i kø.

- Etter en stund får vi høre fra trettenåringen at hun måtte kjøpe et Iphonedeksel eller noe annet for å få autografen. Så hun hadde brukt lommepengene sine på det. Alternativet var å havne bakerst i køen igjen, sier Tunstad til Dagbladet.

Lang kø Den tretten år gamle datteren hadde dermed stått i kø lenge, men da hun til slutt kom fram fikk hun beskjed om å kjøpe et produkt for å få autografen.

- Hun måtte kjøpe noe for å få autograf først. Det hadde visstnok blitt annonsert, men det fikk vi ikke med oss. Det sto ingen steder hvor man skulle stå, og det var en kjempelang kø. Hva skulle hun gjøre, stille seg bakerst igjen? Hun fulgte bare køen. Det er ikke bare enkelt å være 13 år og be om autograf, sier Tunstad.

Hun sier at de har vært på lignende arrangamenter tidligere, der man ikke har vært nødt til å kjøpe noe for å få autografer.

- Jeg har aldri opplevd at det har vært sånn før.

I etterkant har derimot bloggeren fått vite at det var meningen at alle skulle få autografer etter hvert, men at de som kjøpte noe kom først i køen.

- Det plager ikke meg at de vil selge ting, og jeg skjønner at de skal ha betalt. Men det er noe med opplevelsen for et barn som står i kø, for så å få beskjeden om at hvis de ikke har penger må de stelle seg bakerst i køen igjen. Det er synd på barnet som blir stilt ovenfor det dilemmaet der de er nødt til å kjøpe noe de egentlig ikke vil ha for å få en signatur, sier hun.

- Vanlig prosedyre Turnemanager for Erik og Kriss, Eirik Gjessing, sier at det er vanlig at under en signering etter en konsert prioriterer de de som kjøper album eller deksel, for så å gi autografer til de andre etterpå.

- Vi prioriterer de som kjøper noe, men vi blir sittende og signere like minst like mange etterpå, sier han.

ERIK OG KRISS: Duoen består av Erik Mortvedt t.h. og Kristoffer Tømmerbakke. Foto: Anders Grønneberg
ERIK OG KRISS: Duoen består av Erik Mortvedt t.h. og Kristoffer Tømmerbakke. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Han forklarer at det er helt vanlig prosedyre, og at de aller fleste opererer på den måten.

- Tidligere ble signeringer arrangert av platebutikker, men når det ikke er platebutikker igjen er vi nødt til å ta med cder og effekter og selge dem selv. Det er selvfølgelig beklagelig om noen følte at de måtte kjøpe noe for å få autograf, sier Gjessing.

- Så alle som ville ha autograf fikk det uten å måtte kjøpe noe?

- Ja, sier han, og legger til:

- Det er dumt om noen følte at de måtte kjøpe noe. Det var ikke vår intensjon. Vil blir alltid sittende til alle som vil ha autografer har fått.

Det var apparatet rundt Erik og Kriss som sto for logistikken rundt signeringen. Senterleder ved Sirkus Shopping var ikke tilgjengelig søndag.

SKJERMDUMP: hegetunstad.wordpress.com
SKJERMDUMP: hegetunstad.wordpress.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media