Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Russelåter 2017

Fikk slakt for drøy russelåt.
Nå bryter russen med produsentene

Playboy 2017-gjengen håper medruss kan lære av deres feil. 

TEKST-REFS: Tekstlinjer som denne har fått folk til å reise bust over russelåta «Playboy 2017». Russegjengen med samme navn tar nå avstand fra låta, og oppfordrer medruss til å lære av deres feil og la være å publisere sanger som deres. Foto: Skjermdump / Youtube
TEKST-REFS: Tekstlinjer som denne har fått folk til å reise bust over russelåta «Playboy 2017». Russegjengen med samme navn tar nå avstand fra låta, og oppfordrer medruss til å lære av deres feil og la være å publisere sanger som deres. Foto: Skjermdump / Youtube Vis mer

(Dagbladet): «Si meg, hvor mye må jeg betale for å få noe fitte her?»

«Er du tretten, er du med/Når du suger, så gå ned»

«Spruter deg i trynet og skriker samme det»

Fellesnevneren for tekstlinjene ovenfor er at de alle er hentet fra originalversjonen av russelåta «Playboy 2017», som er spesialskrevet til russegjengen med samme navn.

Både Playboy 2017-gutta og produsentene bak låta har fått heftig kritikk etter at Bergens Tidende i forrige uke publiserte den første saken om låta.

Saken spredte seg til riksmediene, og både politi, medruss og bussens egne medlemmer har gått ut for å kritisere teksten, som flere har tolket som oppfordring til voldtekt og sex med mindreårige.

Som et grep for å komme kritikerne i møte, valgte Solguden og Mannen i helga å endre den mest kontroversielle tekstlinja fra «Er du tretten, er du med/Når du suger, så gå ned» til «Er du sytten, er du med/Når du suger, så gå ned».

- Vi angrer

Det var ikke godt nok for Playboy 2017-medlemmene, som nå tar total avstand fra låta og kutter samarbeidet med produsentene Benjamin «Solguden» Strand og Lasse «Mannen» Hagejordet.

Det skriver russeguttene selv i et innlegg publisert hos Bergens Tidende.

I teksten, som er titulert «- Vi angrer», forteller de 25 guttene at de tar avstand fra Solguden og Mannen og at de har bedt produsentene om å fjerne låta fra nett.

«Vi på Playboy 2017 har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt. Det er viktig å presisere at vi ikke ser på kvinner som sexobjekt, og vi vil heller ikke være representanter for kvinnesynet som kommer til uttrykk i denne sangen.» skriver gutta, og fortsetter:

«Dårlig kommunikasjon innad, samt dårlig kommunikasjon med produsentene, førte til at vi satt igjen med en sang med et perverst og uspiselig budskap.»

Fjernet fra nett

Russen ser imidlertid ikke bekmørkt på situasjonen, og skriver at de anser kritikken låta har fått, som positiv:

«Dette viser at vi lever i et land der grunnleggende holdninger og verdier fortsatt står sterkt, og vi håper folk forstår at disse verdiene også står sterkt hos oss.»

Solguden og Mannen har etter alt å dømme fulgt russegruppas oppfordring, og fjernet «Playboy 2017» fra sine kanaler.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra de to produsentene, foreløpig uten resultat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media