Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk slibrige sms ´er i over et år

Men programleder Synnøve Skarbø (37) mener andre er mer utsatt.

- Det er mange psyko folk der ute, sier programleder Synnøve Skarbø (37).

Hun leder «Spotlight», TVNorges nye nyhetsprogram om kjendiser, som hadde premiere 3. mars.

Hun har selv fått merke at det kan være en belastning å bli gjenkjent fra tv-skjermen.

- Jeg har opplevd å bli trakassert på telefonen, forteller hun.

- Ofte holder det å si «takk for en hyggelig tilbakemelding». Men så er det noen som ikke gir seg, og ender opp med å bli obskøne. En av dem maste i over et år, og ble virkelig slibrig mot slutten. Men Skarbø koblet aldri inn politiet.

- Det var ubehagelig, men det er ikke noe jeg opplever spesielt ofte, og jeg blir sjeldent gjenkjent på gata. Og andre opplever langt flere ubehageligheter enn meg, sier hun.

En av venninnegjengen

Skarbø bør vite hva hun snakker om. Blant hennes nære venninner  er Pia Tjelta, Janne Formoe og Vanessa Rudjord, alle gjengangernavn i Se og Hør.

- Jeg tror de har en sterkere opplevelse av det å være kjendis. Jeg får hele tiden spørsmål fra gutter om jeg kan spleise dem med Pia Tjelta, forteller hun.

SLIBRIGE TEKSTMELDINGER: Programleder Synnøve Skarbø (37) har fått føle kjendislivets bakside. Foto: NINA HANSEN
SLIBRIGE TEKSTMELDINGER: Programleder Synnøve Skarbø (37) har fått føle kjendislivets bakside. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Hvordan balanserer du det å lede et kjendisprogram, samtidig som du er venninne med noen av dem du må dekke?

- Det er litt vanskelig, men det gir meg  også en fordel. Det blir kanskje lettere for meg å overtale dem til å stille opp, sier Skarbø.

- Det hjelper også at vi er et nyhetsprogram, ikke et sladreprogram. Vi får høre masse rykter, men vi kjører dem ikke selv om vi vet at ryktene er sanne. Hadde jeg bydd på alt jeg vet om kjente nordmenn, ville vi kunne laget et heidundrende program - og blitt tatt av i løpet av en uke. Men det er ikke det vi driver med.

Ønsker seg Celina

Synnøve Skarbø har vært opptatt av kjendiser siden hun var en liten jente på Stranda. Et minneverdig øyeblikk var da hun fikk svarbrev fra en hoffdame etter å ha sendt brev til prinsesse Märtha Louise.

- Også som liten likte jeg å vite små hemmeligheter om mennesker rundt meg, forteller hun.

- Hvorfor er det så stor interesse for kjendisers privatliv?

- Det er klart det har med kikkermentalitet å gjøre. Det er stas å vite noe pikant og privat om mennesker vi føler vi har et forhold til.

- Hva er den perfekte kjendishistorie?

- Det ville vært stort å få et åpenhjertig intervju med Celina, Märtha eller Mette-Marit. Vi blir nysgjerrige på dem vi ikke vet så mye om. Ellers syntes jeg det var veldig sterkt å lese intervjuet med kreftsyke Harald Heide-Steen i Dagbladet.

«Hjelp, jeg er mislykka»

Profileringen gjennom TvNorge-program som «Peking Express», «Oslo-tv» og nå «Spotlight» har gjort Synnøve til en snakkis. Det oppdaget hun første gang hun googlet seg selv.

Det som hadde blitt sagt om henne i forskjellige diskusjonsfora på nettet var ikke bare positivt.

- Da kom det frem mye drit, sier Skarbø.

- Først tenkte jeg «Hjelp, jeg er helt mislykka». Men nå tenker jeg at jeg må tåle sånt når jeg stikker meg frem. Og jeg leser ikke lenger alt som står om meg.

Å komme på tv var en barndomsdrøm for programlederen.

- Jeg hadde en drøm om å sitte i sofaen på Halvsju, forteller hun.

- Da trodde jeg det var glossy og glamorøst. Men alle som er på tv er glade i oppmerksomhet. Ellers ville de ikke vært der. Det gjelder for meg også. Men nå drives jeg av et ønske om å bli dyktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media