Fikk sparken av Disney

«The Mandalorian»-stjerna Gina Carano har fått sparken fra serien etter en rekke kontroversielle påstander, blant annet om valgfusk og munnbind.

FRITTALENDE: Gina Carano har i flere måneder blitt omtalt for sine kontroversielle utspill i sosiale medier, blant annet om valgfusk. Torsdag annonserte Disney-eide Lucasfilm at de har kuttet alle bånd til skuespilleren. Foto: Disney.
FRITTALENDE: Gina Carano har i flere måneder blitt omtalt for sine kontroversielle utspill i sosiale medier, blant annet om valgfusk. Torsdag annonserte Disney-eide Lucasfilm at de har kuttet alle bånd til skuespilleren. Foto: Disney. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gina Carano har i to sesonger spilt rollen som Cara Dune i den populære Star Wars-serien «The Mandalorian», som sendes på Disney+. Nå er det slutt, etter at skuespilleren har fått fyken både fra serien og av sitt eget management. Det melder en rekke amerikanske medier, deriblant underholdningsbladet Variety.

Carano, som var MMA-stjerne før hun begynte med skuespill, har i løpet av høsten og vinteren flere ganger havnet i søkelyset for hennes kontroversielle meninger om alt fra munnbind til valgfusk.

Tirsdag publiserte hun et innlegg der hun sammenliknet dagens politiske klima med jødeforfølgelsen i Nazi-Tyskland. Det ble dråpen for Disney.

- Avskyelig

Disney-selskapet Lucasfilm, som eier Star Wars-merkevaren, uttalte torsdag til Variety at Carano «for tiden ikke er ansatt i Lucasfilm, og det er ingen planer for at hun skal være det i framtida. De nedsettende innleggene hennes i sosiale medier om folks kulturelle og religiøse identiteter er avskyelige og uakseptable.»

Før jul ble det spekulert i om Caranos karakter ville få en egen «spin-off»-serie på strømmetjenesten, skriver The Hollywood Reporter. Nå kan man i hvert fall fastslå at Carano i så tilfelle ikke blir å fronte en slik serie.

REAGERER: En video fra Walt Disney World får mange til å reagere. Video: Disneyparksjobs. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Den tidligere MMA-stjerna gikk på tirsdag ut med flere innlegg der hun tilsynelatende latterliggjorde bruk av munnbind, og sammenliknet dagens politiske klima med forfølgelsen av jødene i Nazi-Tyskland. Det fikk mange til å se rødt.

- Jøder ble slått i gatene, ikke av nazi-soldater, men av sine egne naboer. Myndighetene fikk deres egne naboer til å hate dem, simpelthen fordi de var jøder. Hvordan er det noe annerledes enn å hate noen for deres politiske syn?, spurte Carano i en Instagram-story som siden har blitt fjernet.

Sammenlikningen mellom å være jøde i nazi-tiden og konspirasjonsteoretiker i 2021 falt ikke i smak, og emneknaggen #FireGinaCarano begynte å trende i flere sosiale medier.

Innrømte feil

I ett av innleggene som fortsatt ligger ute, står det «å forvente at alle man møter skal være enig med hvert eneste synspunkt man har, er helt vanvittig».

Skuespilleren har tidligere vært åpen for å innrømme sine feilgrep. Deadline skriver at hun i fjor høst ble anklaget for å latterliggjøre transpersoner etter at hun gjorde narr av trenden om å opplyse om sine pronomen i sosiale medier. Carano skrev «Beep/bop/boop» slik mange for eksempel skriver «hun/henne» eller «de/dem».

Men etter en samtale med Pedro Pascal, som spiller tittelrollen i «The Mandalorian», endret hun oppfatning.

- Han hjalp meg å forstå hvorfor folk opplyser om det i profilene sine. Jeg skjønte ikke det før, men jeg gjør det nå. Jeg kommer ikke til å ha det på min profil, men bra for alle dere som velger det. Jeg er imot mobbing, spesielt mot de mest sårbare, og støtter retten til å velge, skrev hun da.

Carano ble først kjent som MMA-utøver, og begynte med skuespill etter at hun la opp karrieren. Hun har blant annet vært å se i «Fast & Furious 6» og «Deadpool», før hun fikk sin hittil største rolle i «The Mandalorian» i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer