Fikk sparken av Hegnar

Trygve Hegnar har bedt reporteren som fikk SKUP-prisen for sin avsløring av Finance Credit-skandalen, Bjørn Olav Jahr (34), om å forlate redaksjonen på dagen.Rettelse: Fikk ikke sparken:«Under tittelen «Fikk sparken av Hegnar» skrev Dagbladet at journalist Bjørn Olav Jahr ble bedt om å forlate redaksjonen i Kapital på dagen. Jahr hadde imidlertid allerede sagt opp sin stilling. Trygve Hegnar presiserer at Jahr ble bedt om å slutte før avtalt tid med den begrunnelse at hanhadde inngått avtale om å gi ut bok sammen med Trond Kristoffersen om Finance Credit-saken på Cappelen. I artikkelen ble det opplyst at Hegnar ikke ville kommentere saken. Det korrekte er at han ikke var tilgjengelig, da Dagbladet forsøkte å innhente kommentar.»

Nettopp Jahrs befatning med Finance Credit-saken er grunnlaget for den dype konflikten. Kapital-journalist Jahr inngikk i begynnelsen av mai en avtale med Hegnar Media om å utgi ei bok med avsløringer om Finance Credit.

Stoppet

Nå har Hegnar bestemt at denne boka aldri skal utgis fordi Jahr 1. juni sa ja til å skrive ei bok for Cappelen i samarbeid med Trond Kristoffersen - en slags thrilleraktig framstilling av skandalen.

-  Du har opptrådt som Kristoffersens forlengede arm i lengre tid og dette ser jeg på som et tillitsbrudd. Jeg ser helst at du forsvinner herfra i dag, skal Hegnar ha sagt til Jahr, ifølge kilder i Kapital.

Uten tillit

Etter krangelen på Hegnars kontor kalte Hegnar inn til allmøte hvor han ga sin versjon av hvorfor han ikke lenger har tillit til reporteren. Jahr fikk ikke være til stede.

-  Jeg beklager at jeg ikke kan uttale meg. Jeg er fremdeles under kontrakt, tror jeg da, sier Jahr.

Han bekrefter også at han har søkt juridisk hjelp og at han står fast på at han har en avtale med Hegnar Media om å utgi ei bok.

Trygve Hegnar vil ikke kommentere saken.

MÅTTE GÅ: Journalist Bjørn Olav Jahr fikk sparken i Kapital. Hegnar mener at han har ødelagt både sin og bladets troverdighet gjennom å samarbeide med en av FC-gründerne.