Harri Mänty og Kent

Fikk sparken i Kent: - Mange konserter ble gjennomført i bakrus

Harri Mänty hevder han ble presset ut.

GITARIST: Harri Mänty spilte i popgruppen Kent, men skal ha fått fyken i 2006, ifølge en ny dokumentar fra SVT.
Foto: Dan Hansson / SvD / NTB Scanpix
GITARIST: Harri Mänty spilte i popgruppen Kent, men skal ha fått fyken i 2006, ifølge en ny dokumentar fra SVT. Foto: Dan Hansson / SvD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny dokumentar signert SVT kaster nytt lys over historien om hvorfor den finsksvenske musikeren Harri Mänty sluttet i rockebandet Kent, melder Svenska Dagbladet.

Mänty opplyser at beslutningen ikke var frivillig. Han hevder han ble presset ut av bandet i 2006 etter en periode i livet med tung festing som tilsynelatende gikk utover samhold og klima.

- Det var mange konserter som ble gjennomført i bakrus. Det var ikke helt sunt. Jeg møtte på motgang i livet, men klarte ikke å hente meg inn igjen, sier den tidligere gitaristen til SVT.

I dokumentaren forteller Mänty videre at han reagerte sterkt på beskjeden om at han måtte forlate bandet, men musikeren gjorde som han fikk beskjed om.

Etter hvert ble «oppsigelsen» til en lettelse fordi han forsto at det lå omtanke bak, erkjenner han, og ifølge Mänty kunne han begynne å finne tilbake til seg selv.

Kent slo gjennom med debutalbumet «Kent» i 1995, og har solgt over 1,5 millioner album.

I mars offentliggjorde de nyheten om at Kent oppløses i løpet av 2016, 21 år etter oppstarten. De ga ut albumet «Då som nu og för alltid» i mai, og la ut på avskjedsturne i blant annet Norge. Siste konsert ble holdt i Tele2 Arena i Stockholm 17. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer