Pål «Onklp» Tøien

Fikk sparken

Onklp og De Fjerne Slektningene kunne vært historie. Nå forteller bandet om da alt raknet, og Onklp fikk sparken.

UT AV SLEKTA: Frontfigur og spydspiss i Onklp og De Fjerne Slektningene, Pål Tøien, fikk sparken av resten av Slekta. Produsent og gitarist Johan Larsson ga klar beskjed - bandet gikk i oppløsning. Etter noen år meg medvind, kom nedturen, forteller Onklp. Nå er alt på stell, og skjærtordag skal Slekta gjøre en visuell strømmekonsert på Glittre Sanatorium. I bakgrunnen ser vi trommeslager Tommy Akerholdt (t.v.) og gitarist Johan Larsson. Foto: Anders Grønneberg
UT AV SLEKTA: Frontfigur og spydspiss i Onklp og De Fjerne Slektningene, Pål Tøien, fikk sparken av resten av Slekta. Produsent og gitarist Johan Larsson ga klar beskjed - bandet gikk i oppløsning. Etter noen år meg medvind, kom nedturen, forteller Onklp. Nå er alt på stell, og skjærtordag skal Slekta gjøre en visuell strømmekonsert på Glittre Sanatorium. I bakgrunnen ser vi trommeslager Tommy Akerholdt (t.v.) og gitarist Johan Larsson. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAKADAL (Dagbladet): – Nå havner jeg på galehus, sier Pål «Onklp» Tøien (36).

Han legger raskt til at det dreier seg om rammene rundt en visuell konsert, som skal gjennomføres og strømmes i påska.

Rapperen er også tilbake i tv-ruta, denne gangen på NRK. «De neste» er et konsept der unge artister lager versjoner av etablerte artisters låter.

– Ødeleggende tiltaksløshet

Pål Tøien er glad for å få anledning til å gjøre noe, som «De neste». Han innrømmer likevel at han er i ferd med «å klikke», om ikke helt å gå i svart, så i grått, etter ett år med til dels strenge coronabegrensninger.

– Jeg kjenner på en apati. Det blir stadig mer krevende å holde seg flytende, sier hele Norges onkel Pål.

– De covid-greiene er ødeleggende. Jeg kjenner på en tiltaksløshet. På en annen side så er jeg så heldig å ha en treåring hjemme, og har fått mye mer tid sammen med datteren min, Amanda.

«Sorry for i går»

Pål Tøien er et trehodet troll: soloartisten Onklp, halvparten av rappduoen Jaa9 & Onklp – og til slutt Onklp og De Fjerne Slektningene. Og det er Onklp og Slekta vi snakker om nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer