Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk superkontrakt i USA

Hanne Hukkelberg har aldri spilt i USA. Nå lanseres hun med et av verdens største indieselskap i ryggen.

• Sjekk video på YouTube: «A Cheater\'s Armoury»

AUSTIN/NEW YORK (Dagbladet.no): - Det er utrolig hyggelig å være her i New York

Hanne Hukkelberg er i ferd med å begynne sin aller første USA-konsert noensinne, på et Øyafestivalen-arrangement på legendariske The Knitting Factory i New York.

Det er den første av åtte konserter hun skal gjøre denne uka. Albumet «Rykestrasse 68» er i ferd med å bli lansert i USA og Hanne skal etter hvert ta turen til Austin, Texas for å delta på verdens viktigste musikkfestival, South By Southwest-festivalen, som åpner i dag.

Merker interessen

Med på laget har hun et av verden største indieplateselskap, Nettwerk Music Group. Selskapet har artister som Dido, Avril Lavigne, Martha Wainwright, for ikke å snakke om norske Datarock i stallen. Kontrakten ble underskrevet før jul, og Hanne har allerede begynt å merke interessen.

- Nettwerk er en stor indielabel og for meg byr det på en forandring som er veldig positiv. De har større kapasitet til å jobbe mer omfattende, uten at det blir gigantiske dimensjoner av den grunn. Det er flere folk som jobber for meg og jeg merker at det faktisk er ting som skjer. Jeg har allerede vært på telefonen med en haug med bloggere og journalister, sier Hanne.

Selv om hun altså aldri har spilt i USA tidligere, merket hun tidlig interessen fra amerikanerne. De har plukket opp musikken hennes via blogger, MySpace og musikknettsider som pitchforkmedia.com.

KONSERT: Hanne Hukkelberg på The Knitting Factory. New York Times skal visstnok ha vært i salen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
KONSERT: Hanne Hukkelberg på The Knitting Factory. New York Times skal visstnok ha vært i salen. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Mesteparten av de som skriver til meg, på mail og Myspace er fra USA. Amerikanere generelt er interessert i kultur og følger veldig med på undergrunnskulturen, mener Hanne.

Turné

Hennes første USA-turné kommer til å bestå åtte jobber på syv dager. Etter 2 jobber i New York venter San Fransisco, Dallas, Chicago og Seattle, før Austins South By Southwest på lørdag.

- South By Southwest var et lite spark i rumpa når det kom til USA-turneen. Når man bruker masse energi og midler til å skaffe seg visum er det ikke noe vits å bare spille en liten jobb og så dra hjem. Nå blir det i stedet utrolig mange småjobber i tillegg til konsertene, radiointervjuer og slikt, sier Hanne.

-Man må jo komme seg ut og svinge seg mens man kan.

Hun forteller at amerikanerne ofte spør henne hvorfor hun ikke synger på norsk.

- Hva svarer du da?

- At jeg ikke tenkte på det da jeg begynte å skrive tekster, men skrev ut fra følelsene i dagboka mi. Flere år etter kan jeg reflektere over at det selvfølgelig kom av at alt det jeg hørte på var på engelsk. Nå har jeg et mål om å skrive en norsk tekst på hver plate. Det er veldig gøy, men faktisk mye vanskeligere enn å skrive på engelsk, sier Hanne.

I NEW YORK: Hanne Hukkelberg innledet en USA-turné på et Øyafestival-arrangement i New York, før hun fortsetter til blant annet South By Southwest-festivalen i Texas.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media