Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk terningkast én - svarte leserne

Snow Patrol på nettmøte.

(Dagbladet.no): De har nådd topp tre på britiske hitlister («Final Straw», 2003), spilt på Live8 og turnert med U2.

Vokalist/gitarist Gary Lightbody har også datet Lise Karlsnes.

I formiddag svarer han på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere.

Snow Patrols småpene suksess til tross - noen udiskutabel kritikerfavoritt blir det skotske bandet neppe med det første. Sisteskiva «Eyes Open» fikk terningkast én i Dagbladet:

«...hvis du tenker deg alle de dårlige egenskapene til U2, og lager et band av dem, så har du Snow Patrol. De har ikke låter (de skryter av å kunne lage et refreng på et par minutter), de har sutring der hvor vokalen skulle ha vært, de har tekstlinjer som ikke går opp med melodien (i den grad den finnes), de har like sidrumpa produksjon (med blås, stryk og kor) som den første av comebackplatene til a-ha, og når duetten med Martha Wainwright kommer, som du tenker at kanskje kan redde plata, er det bare sorgen da også», skrev anmelder Henning Reinton.

Snow Patrol har ikke bare det musikalske til felles med U2 - bandet har også arvet det sosiale engasjementet. Blant annet samarbeider de med Amnesty International, som de har spilt inn en coverversjon av John Lennons «Isolation» for.

Målet er å skaffe penger for å hjelpe kvinnelige krigsofre i Darfur (videoen kan sees her).

NORGESVENNER: Gary Lightbody fra Snow Patrol svarer på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere. FOTO: UNIVERSAL
NORGESVENNER: Gary Lightbody fra Snow Patrol svarer på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere. FOTO: UNIVERSAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling