HAR BALLETAK PÅ MGP: Staysman & Lazz har den desidert mest populære MGP-låta helga før finalen, ifølge Spotify. Foto: Johannes Granseth
HAR BALLETAK PÅ MGP: Staysman & Lazz har den desidert mest populære MGP-låta helga før finalen, ifølge Spotify. Foto: Johannes GransethVis mer

Fikk terningkast én, men utropes til gedigne MGP-favoritter

Basert på statistikk.

(Dagbladet): Basert på sist helgs lyttinger i streamingtjenesten Spotify, er det i alle fall lett å se hvilken låt som er mest populær uka før den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Staysman & Lazz' «En godt stekt pizza» sto nemlig for voldsomme 76,7 prosent av alle Melodi Grand Prix-avspillingene på Spotify.

Det hjelper heller ikke om man brekker ned tallene på kjønn, alder eller geografi heller - låta er den mest populære i alle ledd.

Det er så et hav av strømminger ned til nummer to på lista, Alexandra Joners «Cinderella», som har karret til seg 10 prosent av avspillingene.

Helt til sist, med bare 0,4 prosent av Spotifys MGP-avspillinger sist helg, finner man Marie Klåpbakken og duoen Tor Endresen og Elisabeth Andreassen.

Lørdag skal det avgjøres om denne populariteten er mulig å konvertere til stemmer, når den norske Melodi Grand Prix-finalen holdes i Oslo Spektrum.

Dagbladets MGP-anmelder Anders Grønneberg er nok ikke veldig fornøyd om det skulle gå veien for Staysman & Lazz også når det gjelder som mest.

I sin terningkast én-anmeldelse skrev han nemlig at det å sende «En godt stekt pizza» til den europeiske finalen i Wien i mai, er «som å sende en brent Grandiosa til et kokkemesterskap på kontinentet». 

Slik fordelte MGP-strømmingene på Spotify seg i helga: 

Staysman & Lazz (76,7 prosent)

Alexandra Joner (10 prosent)

Raylee (2,6 prosent)

Erlend Bratland (2,5 prosent)

Jenny Langlo (2,2 prosent)

Ira Konstantinidis (1,7 prosent)

Mørland & Debrah Scarlett (1,6 prosent)

Karin Park (1 prosent)

Contrazt (0,9 prosent)

Marie Klåpbakken (0,4 prosent)

Tor Endresen & Elisabeth Andreassen (0,4 prosent)

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Stian Thorbjørsen i Staysman & Lazz.