Fikk tilbud fra Samuel L. Jackson

Møt den norske Cannes-vinneren, og se filmklipp.

(Dagbladet.no): I helgen vant regissør Bobbie Peers Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm.

«Sniffer» ble hedret av blant andre jurymedlem Tim Burton, og regissøren legger ikke skjul på at de har festet hardt.

- Vi har vel egentlig ikke lagt oss ennå, fortalte Peers på telefon til Dagbladet.no mandag formiddag - mens han satt i taxi på vei til flyplassen i filmbyen.

Tilbud fra Jackson

I etterkant av prisutdelingen fortalte produsent Maria Ekerhovd at rosen fra Burton veide svært tungt.

- Vi er så store fans av Burton. Han er en av verdens beste regissører. Da vi spurte ham om vi kunne sette på rulleteksten «Tim Burton has seen this movie», svarte han «sure», sa hun til Dagbladet.

Peers fortalte at også andre stjerner var begeistret for kortfilmen.

- Samuel L. Jackson sa for eksempel at han ville være med på vår neste film. Veldig kult, selv om jeg regner med at det var litt kødd, sa han til Dagbladet.no.

TATT PÅ SENGA: Bobbie Peers festet hardt i natt etter at «Sniffer» gikk til topps i Cannes. Selv ble han tatt fullstendig på senga da filmen hans ble ropt opp som vinner. FOTO: SCANPIX/AP
TATT PÅ SENGA: Bobbie Peers festet hardt i natt etter at «Sniffer» gikk til topps i Cannes. Selv ble han tatt fullstendig på senga da filmen hans ble ropt opp som vinner. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Regissøren - som er utdannet fra London International Film School - håper nå å få lage sin første langfilm, med arbeidstittel «Råne».

Men først skal «Sniffer» opp på kino - fra 30. juni blir den forfilm for den australske filmen «Look Both Ways».

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) forhandles det også med TV 2 om visning.

HEDRET NORSK KORTFILM: Her er juryen som valgte ut «Sniffer». Blant medlemmene som har gitt den norske kortfilmen ros, er Tim Burton og Samuel L. Jackson.