Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk to priser for sin personlige låt om angst

Onkl P og slektningene dro hjem med P3-gull.

PRISVINNERE: Onkl P og de fjerne slektningene. Foto: Stella pictures
PRISVINNERE: Onkl P og de fjerne slektningene. Foto: Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): Både prisene for årets liveartist og årets låt gikk til Onkl P, som 11 år etter «Bondegrammatikk» har satt skapet på plass i et ellers uhyre sterkt norsk rap-år med sitt indre-uro-epos «Styggen på ryggen».

-Tusen takk folkens. Første gang vi spilte en konsert sa vi dagen før at vi var Norges beste liveband. Etter det måtte vi følge opp, det føles jeg vi har gjort. Tusen takk, og takk til alle som har stemt på oss, sa Onkl P fra scenen i en hanger på Fornebu, der P3 Gull-prisene ble delt ut.

Oppover Ute på røyketrappa la han ikke skjul på at det har vært et godt år.

- 2014 har vært som en berg-og dalbane, med den forskjellen at den bare har gått oppover. Uansett om vi får priser eller ikke, har dette vært et kongeår. Og vi akter å fortsette i den gata, sier han og antydet at det var noe det var verdt å tømme et par glass for å feire.

Årets nykommer ble EDM-stjerna Kyrre Gorvell-Dahll, med artistnavnet Kygo, som har hatt enorm suksess med sine remikser og til uka slipper sin første egen single. Allerede 17. desember spiller han i Oslo Spektrum. Kygo spilte i kveld konsert i Barcelona og var derfor ikke til stede på på prisutdelinga

Takket katten Den såkalte P3-prisen, som går til «en artist eller et band med land fartstid og innflytelse» ble delt ut av Mats Borch Bugge og Erna Solberg.

Den gikk til Susanne Sundfør - «ikke først og fremst en kvinne, mer først og fremst en av våre viktigste popartister akkurat nå», ifølge statsministeren.

-Oi! Det hadde jeg ikke trodd. Tusen takk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vil bare takke alle som har hjulpet meg på veien. Venner og familie, og selvfølgelig katten min Djengis Kahn, sa Sundfør fra scena.

MOTTOK P3-PRISEN: Susanne Sundfør. Foto: Stella pictures
MOTTOK P3-PRISEN: Susanne Sundfør. Foto: Stella pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media