Fikk trøst av kjæresten

Storfavoritt Yolanda Myrbostad (17) brøt sammen under fredagens «Idol»-semifinale. Det ble ikke bedre av at bildene ble vist på TV2 Nettavisen.

STRØMMEN (Dagbladet): Hun var den som alle tippet skulle gå videre. Yolanda Myrbostad var den proffe som hadde sunget siden hun kunne snakke, og hadde koret for Mira Craig. Etter å ha blitt utstemt tidligere, ble 17-åringen hentet inn av «Idol»-dommerne og fikk en ny sjanse i fredagens siste semifinale. På tv kom Yolanda seg greit igjennom sangen sin, men likevel gikk det ikke hennes vei.

Det TV-seerne ikke fikk se, var at hun hadde store problemer med å gjennomføre semifinalen. Yolanda styrtet gråtende ut av studio midt under sin egen opptreden og måtte begynne på nytt tre ganger.

-  Det bare toppet seg for meg. Presset fra mediene og fra familien bare eksploderte inni meg, sier Yolanda.

Dagen etter kollapsen søker hun trøst og oppmuntrende ord fra kjæresten Sha Shishegar.

-  Jeg er veldig stolt av henne og imponert over at hun er kommer så langt, sier han.

Reagerer på bilder

Like etter fredagens sending la TV2 Nettavisen ut bilder på side 2.no der alle kunne se at Yolanda brøt sammen. Det synes 17-åringen var veldig dårlig gjort.

-  Selv om jeg kanskje var forberedt på at noe slikt ville komme, føler jeg meg utengt av side2.no. Dette var kjipt av dem, sier hun.

 TRØST: «Idol»-favoritt Yolanda Myrbostad (17) brøt sammen i studio, men nå satser hun videre på en solistkarriere sammen med kjæreste og produsent Sha Shishegar. Foto: Frank Karlsen
TRØST: «Idol»-favoritt Yolanda Myrbostad (17) brøt sammen i studio, men nå satser hun videre på en solistkarriere sammen med kjæreste og produsent Sha Shishegar. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Til Dagbladet sier redaktør Gaute Tyssebotn at publiseringen av bildene ble diskutert i redaksjonen, men de kom til at det var ok.

-  Det vi ønsket å vise var at «Idol» ikke bare er glamouren som folk får se på tv, men et enormt press på deltakerne, sier Tyssebotn til Dagbladet.

-  Men ved å vise disse bildene, var vel dere med på øke presset på Yolanda?

-  Nei, det synes jeg ikke. Vi gjorde ikke dette for å hetse Yolanda.

Manglende støtte

Da pressefotografene stormet til for å ta bilder av de to siste finaledeltakerne, Marita Johansen og Audun Rensel, rømte Yolanda ut til kjæresten i bilen hans utenfor.

-  Det hadde vært veldig fint å ha noen profesjonelle utenfra å snakke med, noen som ikke jobbet i TV2, sier Yolanda.