Fikk utsatt «Independence Day 2» for å spille Othello i Bergen

Bill Pullman tente straks på ideen da Stein Winge foreslo at han skulle komme til Bergen.

FLYTTER TIL BERGEN: Hollywood-stjerna Bill Pullman kommer til Bergen for å spille Othello i kameraten Stein Winges oppsetning neste år. Foto: AP/NTB Scanpix
FLYTTER TIL BERGEN: Hollywood-stjerna Bill Pullman kommer til Bergen for å spille Othello i kameraten Stein Winges oppsetning neste år. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Hollywood-stjerna Bill Pullman (60), kjent fra filmer som «Independence Day», «Lost  Highway» og «Mens du sov» kommer til Bergen i vinter for å spille Othello i Stein Winges oppsetning av Shakespeares klassiker. Den norske regissøren og den amerikanske skuespilleren har vært venner en årrekke.

- Vi er gamle venner fra den tida jeg jobbet i L.A., og han spilte Barabbas i min oppsetning av Ghelderodes stykke på åttitallet. Vi hadde det jævlig morsomt sammen. Dette var før han ble filmskuespiller, men plutselig en kveld kom Mel Brooks og kona for å se stykket. Like etter fikk Bill hovedrollen i Brooks film «Spaceballs». Da gikk han fra å kjøre en vrak av en bil til å komme på jobb i limousin, sier Stein Winge til Dagbladet og ler.

Inspirert av «Lilyhammer» Han har holdt kontakt med Pullman i 30 år, og før jul i fjor var Winge og kona over i USA for å feire Pullmanns 60-årsdag. Midt på Times Square fikk de øye på en reklameplakat for norske «Lilyhammer», og det var da ideen dukket opp i stein Winges hode:

- I «Lilyhammer» snakker de jo både norsk og engelsk, og har vist at det går an. Dermed sa jeg til Bill: - Du vil jo aldri kunne spille Othello i USA som hvit skuespiller, så hva med å komme til Norge for å gjøre det? Han tente på ideen med en gang, kjøpte boka og leste stykket. På Den Nationale Scene trodde de jeg tullet, sier Winge.men i desember flytter den amerikanske skuespilleren til Bergen for å starte prøvene sammen med sin gamle venn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer